Μπελούγκα

Γαλλία: Πέθανε η φάλαινα μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα

H φάλαινα μπελούγκα που εγκλωβίστηκε στον ποταμό Σηκουάνα της Γαλλίας πέθανε, κατά τη διάρκεια μιας τελευταίας προσπάθειας να σωθεί το ζώο.

Η ανακοίνωση έγινε από αξιωματούχους στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου το θηλαστικό μήκους τεσσάρων μέτρων είχε μεταφερθεί σε φορτηγό – ψυγείο μετά την ανάσυρσή του από το νερό.

«Παρά την άνευ προηγουμένου επιχείρηση διάσωσης, πρέπει να ανακοινώσουμε με λύπη ότι το κήτος πέθανε» ανέφεραν στο Twitter οι αρχές στην περιοχή Καλβαντός της Νορμανδίας, προσθέτοντας ότι η φάλαινα έπρεπε να ναρκωθεί κατά τη μεταφορά της.

Μια ομάδα περίπου 24 ειδικών και πολλοί άλλοι εθελοντές χρησιμοποίησαν γερανό και δίχτυα για να φορτώσουν τη φάλαινα σε ένα φορτηγό ψυγείο για ένα ταξίδι 160 χιλιομέτρων στη βορειοανατολική γαλλική πόλη-λιμάνι Ouistreham. Ωστόσο, παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη μεταφορά του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία.

 

Διαβάστε σχετικά

Απεγκλωβίστηκε από τα νερά του Σηκουάνα η λευκή φάλαινα Μπελούγκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε