Τελετές Θεσσαλονίκη

Τελετές - εξορκισμοί (!) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελετές σε δημόσιο χώρο και μάλιστα με τη χρήση οθόνης και οπτικοακουστικών μέσων,  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πάρκο της Αριστοτέλους, έκανε η παραθρησκευτική οργάνωση «SCOAN Συναγωγή Εκκλησία των Εθνών – SCOAN Synagogue Church of All Nations».

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες περιοίκων και έφτασε και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, στο σημείο τοποθετήθηκαν οθόνες τηλεόρασης και οπτικοακουστικός εξοπλισμός, που λάμβαναν ρεύμα από παρακείμενη δημοτική εγκατάσταση.

Οι συμμετέχοντες, σε κοινή θέα, προέβησαν σε τελετές τύπου εξορκισμών, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες  υπήρχε και ”διερμηνέας” τον οποίον περίμενε ο “δαίμονας” για να κάνει τη μετάφραση…

Μάλιστα η οργάνωση «SCOAN Συναγωγή Εκκλησία των Εθνών», σκοπεύει να πραγματοποιήσει και άλλες τελετές τον Σεπτέμβριο, ενώ αναφορές για αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν και στις αρχές Αυγούστου, στην περιοχή της Αρχαίας σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Οι τελετές σημειώθηκαν στις 7 Αυγούστου, με βάση τα όσα καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής. Ο κ. Τσαβλής κάλεσε τον δήμο να απαντήσει εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είχε λάβει σχετική άδεια. «Ποιοι ήταν αυτοί, να δούμε το αίτημα που κατέθεσαν στον δήμο για να πάρουν άδεια χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος. Ποιος λοιπόν αντιδήμαρχος έδωσε την άδεια, πόσο πλήρωσαν και σε ποιον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής. “Καμία άδεια δεν δόθηκε στη λεγόμενη «Εκκλησία των Εθνών” υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων. Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα, η «Εκκλησία» πραγματοποίησε αυτές τις εκδηλώσεις, δίχως ο ίδιος να το γνωρίζει και δίχως να έχει δοθεί άδεια για την παραχώρηση του δημόσιου χώρου.

Οι Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο πάντως,  εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το αν υπήρχε άδεια από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και αναρωτήθηκαν γιατί ΔΕΝ παρενέβη η δημοτική αστυνομία.

Δείτε το βίντεο από το Inthes.gr

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε