«Αστραφτερά διαμάντια και μαγικά άχυρα» | Basket Gallery

Ένας νέος χώρος εγκαινιάζεται από την εταιρεία Basket Gallery, μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία που ενδιαφέρεται τόσο για σύγχρονες όσο και για παραδοσιακές μορφές της τέχνης της καλαθοπλεκτικής. Τα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν στην οδό Καραολή και Δημητρίου των Κυπρίων (ΤΚ 54630) στη Θεσσαλονίκη, την 23η Σεπτεμβρίου.

Η συλλογή αποτελείται από αντιπροσωπευτικά αντικείμενα συγκεντρωμένα από διάφορα μέρη του κόσμου και κατασκευασμένα από φυσικές ίνες ή μικτά υλικά. Αν και προέρχονται από ποικίλες εποχές και έχουν διαφορετική αξία, ιστορική και μη, όλα τα εκθέματα έχουν να πουν μια ιστορία.

Η γκαλερί στοχεύει στην οργάνωση προσωρινών εκθέσεων που θα συνοδεύονται από  σχετικά παράλληλα δρώμενα -εικονικά ή επί τόπου- μέσα από συνεργασίες και συμμετοχή ιδρυμάτων και ιδιωτών. Ο στόχος είναι να προκληθούν προβληματισμοί και συζητήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινωνία μας.

Η πρώτη έκθεση της Basket Gallery τιτλοφορείται «Αστραφτερά διαμάντια και μαγικά άχυρα». Εξερευνά το πλάσιμο μορφών με όχημα είδη ένδυσης όπως ρούχα, παπούτσια, καπέλα και τσάντες ή αξεσουάρ όπως βεντάλιες. Τα εκθέματα προέρχονται από διαφορετικές εποχές, καλύπτοντας τα τελευταία 100 χρόνια. Κάποια φέρουν τις ετικέτες διάσημων Οίκων Μόδας. Άλλα έχουν δημιουργηθεί από ανερχόμενους καλλιτέχνες ή είναι τα προϊόντα σκληρής δουλειάς από επιδέξιους, πλην ανώνυμους, τεχνίτες. Σε όλες τις περιπτώσεις ωστόσο, η αλληλεπίδρασή μας με αυτά μπορεί να διαμορφώσει, να μεταμορφώσει αλλά και να σκιαγραφήσει την προσωπικότητά μας.

Την ημέρα των εγκαινίων, οι πόρτες της γκαλερί ανοίγουν στις 18:00.


 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε