H τέχνη ενάντια στην Αστυνομική βία στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Η τέχνη πηγάζει μέσα από την καθημερινότητα, σύμφωνα με την οπτική και την ευαισθησία της ματιάς που μπορεί να δει και να αποτυπώσει μια πραγματικότητα. Μια ομάδα από νεαρά παιδιά άφησε το αποτύπωμα της στις σκάλες του Χημείου στο ΑΠΘ (Καρέ-καρέ τα γεγονότα στο ΑΠΘ ζωγραφισμένα σε σκαλοπάτια)


Έντεκα τοιχογραφίες έγιναν ένα καρέ φιλμ στα σκαλιά το Χημείου για να αποτυπώσουν τη βία της αστυνομίας μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι στιγμές αυτές ξεκινούν από τον Φεβρουάριο του 2021 και φτάνουν μέχρι και τους τελευταίους μήνες. Μας θυμίζουν ήχους, σημάδια, χρώματα και ένα άγχος για το πως ζούμε μέσα στο πανεπιστήμιο που μεγαλώσαμε.

Όλα αυτά συνοδεύει ένα πάθος αντίστασης και μια βεβαιότητα: τίποτε δεν ήταν τυχαίο, τίποτε δε θα μείνει αναπάντητο, τίποτε δεν έχει κριθεί.

  • φωτογραφίες: Χρήστος Καρράς, Craig Wherlock, Δημήτρης Τοσίδης, Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης
  • εργάστηκαν: απλήρωτες φίλες και φίλοι της τέχνης
  • κάμερα, σκηνοθεσία, μοντάζ: Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε