Ο πατέρς Αντώνιος στην Κιβωτό του Κόσμου στην Αθήνα, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης. Ιδρύθηκε το 1998 από τον 26χρονο τότε ιερέα πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κιβωτός: Απαγόρευση εισόδου, εξελίξεις και συγκέντρωση υποστηρικτών Πατέρα Αντώνιου

Σε  εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου για τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, που “δείχνουν” τον πατέρα Αντώνιο.

Πέμπτη 1/12/2022, η Εισαγγελία Ανηλίκων, με ειδική διάταξη απαγόρευσε τόσο στον Πατέρα Αντώνιο όσο και σε 3 πρώην στελέχη που απολύθηκαν, να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση, ως ένα μέτρο προστασίας των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εισαγγελική διάταξη, που του απαγορεύει, επί τρίμηνο, ακόμη και να πλησιάζει στις δομές της Κιβωτού, ο πατέρας Αντώνιος επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και δήλωσε παρών. Οι συνήγοροι του  δήλωσαν τη νέα διεύθυνση του πατρός Αντωνίου, καθώς επίσης ότι βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών. Επισήμως πάντως, δεν υπάρχει ενημέρωση για το πού βρίσκεται.

Ποιοι απαγορεύεται να βρίσκονται στην Κιβωτό

  • Ο Ιρακινός, πρώην, γενικός διευθυντής της Κιβωτού, που προκαλούσε με τη χλιδάτη ζωή του
  • Ο 35χρονος Πασχάλης, δεξί χέρι του Πατέρα Αντωνίου και πρόσωπο που καταγγέλλουν αρκετοί τρόφιμοι για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις,
  • Η σύζυγός του 35χρονου Πασχάλη, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή επιτρέπεται να βρίσκεται στις δομές, ακόμα και στο διαμέρισμα που υπάρχει μέσα στο κτήριο του Κολωνού, όπου βρέθηκαν χρυσές λίρες, χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Παράλληλα θα πρέπει να τονισθεί πως η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού». Αυτό σημαίνει πως μόνο εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα στην εκάστοτε δομή θα επέμβει


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όλα τα νέα και οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση «Κιβωτός του Κόσμου»


Παρασκευή (2/12/2022) απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρικτές του ετοιμάζουν κινητοποίηση έξω από τη δομή στο Κολωνό με κεντρικό σύνθημα ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι αθώος και ψευδείς οι καταγγελίες.



Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε