Στον Δ.Κατερίνης παραχωρήθηκε το παλαιό εργοστάσιο ξύλου στα Σκοτεινά

Στα «χέρια» του δήμου Κατερίνης πέρασαν τα δασικά κτίρια του «Παλαιού Εργοστασίου Ξυλείας», στον οικισμό Σκοτεινών (Μόρνα), της Τοπικής Κοινότητας Φωτεινών, του νομού Πιερίας. Το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της παραχώρησης, κατά χρήση, υπογράφηκε σήμερα στο δημαρχείο Κατερίνης από τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας Γιώργο Μαυρίδη, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά.

Σκοπός της κατά χρήση παραχώρησης είναι η αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων με τη δημιουργία Μουσείου Περιβάλλοντος και δασικών εργασιών, Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ξενώνα, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, έκθεσης τοπικών οικολογικών προϊόντων κ.ά.

Οι εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις και η έκταση που είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου και ανήκουν στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας, βρίσκονται σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού περίπου 5.300 τ.μ. και αποτελούνται: από το πριονιστήριο-ξυλοπριστήριο και το ξηραντήριο. Η διάρκεια παραχώρησης της χρήσης στο δήμο Κατερίνης, άνευ ανταλλάγματος, ορίζεται σε είκοσι χρόνια από την υπογραφή του πρωτοκόλλου, με δικαίωμα ανανέωσης.

«Θα γίνουν θαύματα στην περιοχή που θα δώσουν τη δυνατότητα σε φορείς, συλλόγους και το κοινό να έρθουν σε εντονότερη επαφή με το δασικό περιβάλλον και την περιβαλλοντική εκπαίδευση», είπε ο υφυπουργός κ. Αμυράς κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Ο κ. Κουκοδήμος, από την πλευρά του, τόνισε πως «ο εμβληματικός αυτός χώρος που επί δεκαετίες ερήμωνε, φιλοδοξούμε να αποτελέσει και πάλι ορόσημο για την Κατερίνη, την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή. Ένας χώρος που θέτει στο επίκεντρο την αναψυχή, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση των επισκεπτών, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους στις ιδιαίτερες αξίες του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος».

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι ήδη σε επικοινωνία με φορέα που μπορεί να αναλάβει τη χρηματοδότηση δράσεων στις εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν.


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε