Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέες απειλές προς την Ελλάδα αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε σε εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε «πυρά» εναντίον της χώρας μας κατηγορώντας την Ελλάδα ότι συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά και λέγοντας ότι απομακρύνεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες διεθνείς συνθήκες.

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη Λωζάνης» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν, στις δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, τα έβαλε εκ νέου και με τον βρετανικό Economist, ο οποίος τον χαρακτήριζε «νταή» και «δικτάτορα».

«Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου το καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στην Άγκυρα επικρατεί εκνευρισμός ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον από όπου επέστρεψε με άδεια χέρια για τα F-16. Η συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, παρά το «μπαράζ» θετικών δηλώσεων για τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας από πλευράς της Ουάσινγκτον, ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη χωρίς απτά αποτελέσματα.


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε