Λαική

Α. Δερετζής: Να επεκταθεί η ίδρυση επιτροπών Λαϊκών Αγορών

Ακόμη μία πρωτοβουλία ανέλαβε η συνομοσπονδία παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος. Μετά τις πιέσεις των ομοσπονδιών και σωματείων, η κυβέρνηση δέχτηκε να δημιουργηθούν νομικά πρόσωπα στις περιφέρειες κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής.

Με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ζητά να επεκταθεί η ίδρυση επιτροπών Λαϊκών Αγορών, που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας των λαϊκών αγορών, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθεί η επιστολή

Κύριε Περιφερειάρχα,

Με τη δική σας αρωγή και το συντονισμένο αγώνα μας το αρμόδιο υπουργείο υιοθέτησε την πρόταση για την ίδρυση νομικών προσώπων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία των λαϊκών αγορών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.
Η θέση μας αυτή για ίδρυση νομικών προσώπων, διατυπωμένη από την πρώτη κιόλας στιγμή που δόθηκε προς διαβούλευση το νομοσχέδιο – τότε – για τη ρύθμιση των θεμάτων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, βρήκε στο πρόσωπο σας και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έναν ακούραστο βοηθό και για αυτό σας ευχαριστούμε.
Απόδειξη του ότι η πρόταση μας αυτή κινούνταν από την αρχή στη σωστή κατεύθυνση είναι η υιοθέτηση της, όχι μόνο από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και από το σύνολο των Ομοσπονδιών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ακόμα και αν κάποιες εξ αυτών εσχάτως στράφηκαν σε αυτή την λύση, ως την πλέον ενδεδειγμένη.
Κύριε Περιφερειάρχα,
Πιστεύουμε ότι το ζήτημα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών όλης της Χώρας απαιτεί γενναία βήματα προς τα εμπρός, ώστε ο υπέρ-εκατονταετής αυτός θεσμός να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο.
Απαιτεί όμως πρώτα και πάνω από όλα την ανάθεση του σχεδιασμού λειτουργίας τους και την καθημερινή παρακολούθηση της οργάνωσης των λαϊκών αγορών της Ελλάδας, εκτός αυτών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Μέσω των Περιφερειών και ειδικότερα μέσω των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών θα μπορέσει να υπάρξει αυτός ο ενιαίος σχεδιασμός που απαιτείται, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν και τα εχέγγυα για την άμεμπτη λειτουργία τους.
Καταθέτουμε, λοιπόν, με την παρούσα επιστολή την πρόταση μας για τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, έτσι ώστε αρμόδιοι φορείς για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και για το σύνολο των πτυχών λειτουργίας τους (έκδοση, ανανέωση, θεώρηση αδειών, χορήγηση θέσεων, ίδρυση – μετακίνηση λαϊκών αγορών, κλπ) να καταστούν οι κατά τόπους Περιφέρειες μέσω των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως