ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: «Από του χρόνου» στα μανταλάκια οι μεγαλοοφειλέτες

Παράταση ενός χρόνου πήρε η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων έχουν μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και «παγώνει» για ένα χρόνο η δημοσιοποίηση των ονομάτων.

Όπως αναφέρεται στη νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ( 1097/2022) το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 3 της ΠΟΛ 1158/2017, όπως ισχύει, σχετικά με την ανάρτηση καταστάσεων δημοσιοποιούμενων οφειλών στο διαδίκτυο, αντικαθίσταται ως εξής: «Εξαιρετικά, για τα ημερολογιακά έτη 2020, 2021, 2022 και 2023, οι καταστάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, επικαιροποιούνται μέχρι την 30ή Ιουνίου 2023».

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ δημοσιοποιούνται τα ονόματα ή η επωνυμία του φυσικού ή νομικού προσώπου, αντίστοιχα, ο ΑΦΜ, το ποσό της αρχικής οφειλής, οι προσαυξήσεις αναλυτικά και βέβαια το συνολικό χρέος που υπάρχει προς την εφορία.

Σε σχετική στήλη δημοσιοποιούνται και τα χρέη του φυσικού ή του νομικού προσώπου προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η λίστα των οφειλετών περιλαμβάνει αποκλειστικά χρέη τα οποία είναι αρρύθμιστα και υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Πρόθεση του μέτρου είναι να πιεστούν οι οφειλέτες προκειμένου να προχωρήσουν στην τακτοποίηση των χρεών τους, είτε με άμεση αποπληρωμή τους, είτε με ρύθμιση των οφειλών.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως