ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» σε οφειλέτες για αποπληρωμή ή ρύθμιση οφειλών

Μήνυμα στο TaxisNet θα λάβουν έως και σήμερα όσοι χρωστούν στην εφορία και στον ΕΦΚΑ ποσά μεγαλύτερα από 150.000 ευρώ και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα για πάνω από ένα έτος.

Το μήνυμα θα αναφέρει στους οφειλέτες ότι θα πρέπει είτε να αποπληρώσουν την οφειλή τους είτε να τη ρυθμίσουν έως τις 21 Ιουνίου ενόψει και της επικαιροποίησης – δημοσιοποίησης της λίστας των μεγαλο-οφειλετών στα τέλη του μήνα.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής με οδηγίες που απέστειλε στον ελεγκτικό μηχανισμό ζητά να προχωρήσει στον άμεσο έλεγχο υποθέσεων οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, εισαγγελικές παραγγελίες, υποθέσεις μεγάλων επιστροφών φόρων και αγοραπωλησίες ακινήτων που δεν εντάσσονται στο σύστημα αντικειμενικών αξιών.

Με βάση τις οδηγίες οι υποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα κατατάσσονται με βάση ένα αυτοματοποιημένο μοντέλο αντικειμενικής αξιολόγησης υποθέσεων κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνων καθώς και στοιχεία από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα στην ΑΑΔΕ.
Έλεγχοι με ανάλυση κινδύνου

Από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης θα πραγματοποιηθούν 25.000 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι.

Οι υποθέσεις που ελέγχονται κατά προτεραιότητα επιλέγονται με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου βάσει δεδομένων που είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά, καθώς και στοιχεία από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα στην ΑΑΔΕ. Από το σύνολο των υποθέσεων κάθε ελεγκτικής υπηρεσίας ελέγχονται, κατά προτεραιότητα, οι υποθέσεις που συγκεντρώνουν την υψηλότερη μοριοδότηση.

Διαβάστε επίσης

Οι πληρωμές της εβδομάδας από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως