Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

ΑΧΕΠΑ: Καταγγελία για επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης

Θεσσαλονίκη 3/11/2022: Μία σοβαρότατη καταγγελία για τη λειτουργία του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Δώρα Αυγέρη.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δημοσίευσε ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία μεταφέρονται καταγγελίες προς τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και της 4ης ΥΠΕ ότι εν γνώσει τους επαναχρησιμοποιούνται σε χειρουργεία υλικά μιας χρήσης!

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο με ημερομηνία 2/11/2022: «Στο Σωματείο μας καταγγέλθηκε από μέλη μας πως γίνεται επαναστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα παραπάνω γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ και ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή.

Όλα αυτά μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λειτουργία και απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Πάλι σύμφωνα με την καταγγελία η πρόσφατη καθαίρεση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας οφείλεται στη μη συμμόρφωσή της με το καταγγελλόμενο γεγονός.

Επειδή ως Σωματείο αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας για όλους με σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια των ασθενών ομόφωνα καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές».

Όπως τονίζει η Δώρα Αυγέρη, εάν ισχύει η καταγγελία «μιλάμε για έγκλημα» και συμπληρώνει ότι χρήζει άμεσης διερεύνησης και δικαστικής παρέμβασης.