Πανελλαδικές εξετάσεις

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία (16/6) οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλήνιες

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, από την 24 ωρη απεργία που εξήγγειλε για την Τετάρτη 16 Ιουνίου η ΑΔΕΔΥ.

Στην απόφαση αυτή κατέλειξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από την αγωγή που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία ζητούσε να μην συμμετάσχουν στην απεργία οι εκπαιδευτικοί και όσοι εμπλέκονται στις Πανελλήνες εξετάσεις.

Κεραμέως: Δεν θα παρακωλυθούν οι Πανελλαδικές

Η υπουργός Παιδείας με κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζήτησε να διασφαλισθεί, ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο» από την 24ωρη απεργία που ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η υπουργός ζητά να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως