{ Τελευταία νέα }

Αδωνης Γεωργιάδης: Στη λύση του click away στρέφεται η κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς


Κατηγορίες: Οικονομία

Αδωνης Γεωργιάδης: Στη λύση του click away στρέφεται η κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράςΑυτό είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, γιατί μειώνεται η ανθρώπινη επαφή", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης,  μιλώντας σε εκμπομπή του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν,  θα είναι τα ψώνια με τη μέθοδο του click away.
"Σίγουρα στις αγορές το λεγόμενο click away όταν θα ανοίξει η αγορά. Δηλαδή το να στέλνεις sms, είτε να το κάνεις μέσω τηλέφωνού ή μέσω ίντερνετ, να ετοιμάζεται η παραγγελία και να πηγαίνεις να την παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα και να φεύγεις, χωρίς να μπαίνεις και να έχεις επαφή. Αυτό είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, γιατί μειώνεται η ανθρώπινη επαφή", ανέφερε. "Είναι επικίνδυνο να υπάρξει συνωστισμός στα καταστήματα τις γιορτές, αν υπάρξει θα έχουμε σίγουρα το τρίτο κύμα" ανέφερε.
 
Ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της οικονομίας. Όπως είπε, υπάρχουν σημάδια ότι η πανδημία υποχωρεί, "δεν είμαστε στο στο σημείο που βρισκόμαστε πριν από δύο εβδομάδες. Σταμάτησε η επιθετική αύξηση, έχει αρχίσει μικρή αλλά αισθητή πτώση. Αν αυτό επιταχυνθεί τις επόμενες μέρες, θα πάνε καλά όλα". "Τα φετινά Χριστούγεννα θα είμαστε με αποστάσεις και θα είναι ολίγον μοναχικά. Θα είμαστε λίγοι, δεν μπορούμε να είμαστε πολλοί γιατί ο ιός αυτός θρέφεται από την ανθρώπινη συναναστροφή" σημείωσε. "Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά" ανέφερε μεταξύ άλλων. 
 
Σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας, δήλωσε ότι αυτό δεν φαντάζει εφικτό για την 1η Δεκεμβρίου.
"Η αγωνία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι δώσουμε προτεραιότητα σε εκείνους τους κλάδους της οικονομίας που λόγω εποχικότητας βλάπτονται πολύ περισσότερο, όπως πχ αυτοί που πουλάνε χριστουγεννιάτικα, παιχνίδια κλπ. Υπάρχουν κλάδοι που αν δεν ανοίξουν καθόλου τις γιορτές καταστρέφονται ολοσχερώς. Στον κλάδο των παιχνιδιών το 50% του τζίρου είναι στις γιορτές, φαντάζεστε να μην ανοίξουν καθόλου;" "Όπως και τον Μάιο σταδιακά ξεκινήσαμε από το λιανεμπόριο, έτσι και τώρα όταν μας πουν οι γιατροί θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο. Η διαφορά θα είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε προτεραιότητα στους κλάδους που έχουν έντονη εποχικότητα λόγω των εορτών" πρόσθεσε.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ