Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας

«Αφιέρωμα στους Έλληνες συνθέτες» από «Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας» | Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου

«Τα 10 μπουζούκια της ΔΟΜΝΑΣ», μετά από την σχεδόν διετή αδράνεια που επέβαλε ο κορωνοϊός επανέρχονται, με μια συναυλία που, πέρα από τον πολιτιστικό και ψυχαγωγικό της χαρακτήρα, έχει και φιλανθρωπικό σκοπό: μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση τριών σχολείων ΑΜΕΑ του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 (έναρξη 9:30μμ), στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ (ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ), τον οποίο παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

«Σε μια εποχή απαξίωσης και στρέβλωσης του λαϊκού μας πολιτισμού και κατ’ επέκταση του λαϊκού τραγουδιού, σε μια εποχή όπου τα νυχτερινά μαγαζιά δουλεύουν μία ή δυο μέρες την εβδομάδα και τα μουσικά σχήματα προσπαθούν να είναι μικρά και ευέλικτα, μια παρέα μουσικών από τη Θεσσαλονίκη έρχεται να παρουσιάσει μια σπάνια μουσική παράσταση μέσα από την οποία μπορεί να διατρέξει κανείς όλες σχεδόν τις περιόδους της σύγχρονης Ελλάδας και να συνειδητοποιήσει τη στενή σχέση τους με αυτό το σπουδαίο, αλλά και παρεξηγημένο λαϊκό μας όργανο: το μπουζούκι», επισημαίνουν οι συντελεστές της συναυλίας.

Η παράσταση περιλαμβάνει τόσο ορχηστρικά κομμάτια, όσο και τραγούδια, «μάρτυρες» της κάθε εποχής, έργα που μας χάρισαν σπουδαίοι Έλληνες συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές.

Λίγα Λόγια για «Τα 10 μπουζούκια της ΔΟΜΝΑΣ»

Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 μέσα στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης «ΔΟΜΝΑ». Την ιδέα είχε ο πρώτος μεταξύ ίσων του σχήματος, Γιάννης Καρασάββας, ο οποίος και επιμελήθηκε το πρόγραμμα. Στη «ΔΟΜΝΑ» το σχήμα έδωσε μόλις δύο παραστάσεις. Στη συνέχεια έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» και βγήκε έξω, στην κοινωνία.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους:

Μπουζούκι: Γιάννης Καρασάββας, Μανώλης Ζαχαρίου, Γιάννης Κλέοντας, Σπύρος Καντιώτης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Μαργώνης, Γιώργος Φακαλής, Χρήστος Κουτσός, Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Καραβίτης.
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κεκελέκης.
Κοντραμπάσο: Γιάννης Κίρμος
Τραγούδι: Βαγγέλης Αντωνίου και Σύσσυ Ηλιάδου
Κείμενα – Παρουσίαση: Θανάσης Ρότσκος

► Info

Συναυλία «Αφιέρωμα στους Έλληνες συνθέτες» από «Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας»

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στις 9:30μμ

Είσοδος: 10 ευρώ

Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου (ΑΕ Ευόσμου),
Φαιστού 34, Εύοσμος

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως