{ Μουσική }

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο στο MOMus

Επιμέλεια Λευτέρης Κογκαλίδης


Κατηγορίες: Μουσική

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο στο MOMus
Δωρεάν

Χώρος: MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εγνατίας 154, 54627, Θεσσαλονίκη
Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη
Τιμή: από 0.00

Πότε: 13/02/2019
Ώρα έναρξης: 18:00

Στο πλαίσιο των μουσικών αφιερωμάτων του Λευτέρη Κογκαλίδη, που διοργανώνει το «Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού» στο αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ» του ΜΟΜus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στις 6:00 μμ αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο. Θα προβληθούν όλα τα πρώτα βραβεία από το 1951, που άρχισε ο θεσμός, έως το 1972. Το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο υπήρξε το πρότυπο για το Φεστιβάλ της Γιουροβίζιον, λίγα χρόνια αργότερα, όταν το επέτρεψε η τεχνολογία.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ MOMus-ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
TA ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝ ΡΕΜΟ

Θα ακουστούν τραγούδια από διάσημες φωνές όπως Nilla Pizzi, Claudio Villa, Domenico Modugno, Renato Rascel, Luciano Tavoli, Tony Renis, Gigliola Cinquetti, Sergio Endrigo, Bobby Solo, Adriano Celentano, Nicola di Bari κ.ά. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες περιλαμβάνονται οι Vola colomba, Volare, Piove, Romantica, Al di la, Non ho l' eta, Dio come ti amo, Canzone per te, Zingara.
Διάρκεια περίπου 70 λεπτά.

Στο πρόγραμμα του Μαρτίου θα προβληθεί συναυλία της Κατερίνας Βαλέντε από τον Ιούλιο του 1962 στο Χίλβερσουμ της Ολλανδίας. Διάρκεια 61 λεπτά.

* Η πιο εύκολη είσοδος, για τους πεζούς, είναι από την πύλη της ΧΑΝΘ. Τα ΙΧ μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στον χώρο της ΔΕΘ μόνο από την Πύλη Εμπορίου (απέναντι από το ΑΠΘ) και να σταθμεύουν στον χώρο γύρω από το Μουσείο.
* Στο ισόγειο του Μουσείου λειτουργεί καφέ-μπαρ.

Η είσοδος πάντα ελεύθερη.

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___