Αγιο Όρος: Παρατείνεται έως τις 28/2 η αναστολή των προσκυνηματικών επισκέψεων

Άγιο Όρος: Πωλούνται σύγχρονα συγχωροχάρτια!

Tην… καλή φαίνεται πως έχουν πιάσει μερικοί καθώς πουλάνε σύγχρονα συγχωροχάρτια στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, μία ιστοσελίδα που διοργανώνει προσκυνήματα στο Άγιον Όρος (μάλλον απευθύνεται κυρίως σε Ρωσόφωνους), προσφέρει την κάτωθι υπηρεσία στους πελάτες της.

Ο πιστός έχει τη δυνατότητα διαδικτυακά να ζητήσει μνημονεύσεις ονομάτων, προσευχές για θεραπείες, για τη σύλληψη του παιδιού, την εύρεση δουλειάς ή άλλων σημαντικών γεγονότων ή να παραγγείλει ένα σαρανταλείτουργο, ή να ζητήσει να ανάβει ένα κερί στη μνήμη ενός ονόματος για όσες μέρες επιθυμεί. Κι αυτό απλά συμπληρώνοντας μια φόρμα στην ιστοσελίδα τους. Φυσικά υπάρχει ένα αντίτιμο που χαρακτηρίζεται από την ιστοσελίδα ως «συνιστώμενη δωρεά» και μπορεί να φτάνει και τα 100 ευρώ για το άναμμα κεριών για 40 μέρες! Διευκρινίζει πάντως η ιστοσελίδα ότι όλο το ποσό της δωρεάς μεταφέρεται στην Ιερά Μονή της επιλογής του πιστού, όπως αναφέρεται στο εκκλησιαστικό σάιτ ekklisiaonline.gr

«Μπορείτε να επιλέξετε την Αγιορείτικη Ιερά Μονή και τον τύπο της μνημόνευσης, να παραγγείλετε μνημόσυνο, σαραντολείτουργο, προσευχή για θεραπεία ή για τη σύλληψη του παιδιού, την εύρεση δουλειάς ή άλλων σημαντικών για εσάς γεγονότων.»

και λίγο πιο κάτω αναφέρει το εξής:

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Athos Guide δεν κάνει καμία παρακράτηση. Όλο το ποσό της δωρεάς σας μεταφέρεται στην Ιερά Μονή της επιλογής σας.»

Οι πελάτες έχουνε να επιλέξουν μεταξύ δύο Μονών και μίας Σκήτης.

1.Μονή Βατοπαιδίου
2.Μονή Παντοκράτορος
3.Σκήτη Αγίου Παντελεήμονος

Ανάλογα με την Μονή, τον τύπο μνημόνευσης (υπέρ υγείας, αναπαύσεως κτλ) και το «ιερό κειμήλιο» (έτσι αναφέρονται στις Ιερές Εικόνες) οι τιμές διαφέρουν. Δεν τα έχω ψάξει όλα αλλά ας δούμε δύο παραδείγματα:

Στη Μονή Βατοπαιδίου για την Εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας έχουμε τα εξής:

Στην προσκομιδή η ταρίφα ανεβαίνει.

Οι επιλογές βεβαίως για όλες τις Μονές, για τις προσευχές και για τις Εικόνες είναι πολύ περισσότερες, πάντα με το «συνιστώμενο ποσό δωρεάς» στο κάτω μέρος!

Είναι αυτό το Άγιον Όρος που μας έμαθαν οι Άγιοι; Έχω μείνει από λόγια, πραγματικά.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως