Αιγύπτιος θέλει να αγοράσει δύο ελληνικά νησιά για τους Σύριους πρόσφυγες

Αιγύπτιος θέλει να αγοράσει δύο ελληνικά νησιά για τους Σύριους πρόσφυγες

Στις αρχές του μήνα ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις είχε προκαλέσει αίσθηση όταν είχε εκφράσει μέσω Twitter την επιθυμία του να αγοράσει ένα ελληνικό νησί, προκειμένου να εγκαταστήσει σε αυτό χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες.
 
Τώρα, δύο περίπου εβδομάδες έπειτα από τα «τιτιβίσματά» του για το μεταναστευτικό, ο Σαουίρις θέλησε να δείξει στους διαδικτυακούς του φίλους ότι εννοεί όλα όσα γράφει και λέει.
 
Κι όμως, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα από την εταιρεία του επιχειρηματία τονίζεται πως ο Ναγκίμπ Σαουίρις βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά δύο ιδιωτικών, ελληνικών νησιών, στο πλαίσιο του πρότζεκτ, του το οποίο ονόμασε «Aylan Island project», στη μνήμη του μικρού Σύρου πρόσφυγα, η φωτογραφία με το άψυχο κορμάκι του οποίου σόκαρε τον κόσμο.
 
«Ο κ. Σαουίρις έχει εντοπίσει δύο ιδιόκτητα ελληνικά νησιά που αποτελούν μια καλή ευκαιρία για το έργο του», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται πως ο Αιγύπτιος κροίσος έχει επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των νησιών και τους έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον του.
 
Μάλιστα, ο Σαουίρις αποκάλυψε ότι τον προσέγγισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του ζήτησε να συνεργαστούν, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το σχέδιό του, με τον επιχειρηματία να εκτιμά ότι για να γίνει πραγματικότητα, απαιτούνται τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ.
 
Άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει ο Αιγύπτιος κροίσος, επιθυμεί να δημιουργήσει στα νησιά αυτά προσωρινά καταφύγια για τη στέγαση των προσφύγων και στη συνέχεια να χτίσει σε αυτά καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναγκίμπ Σαουίρις είναι ο επικεφαλής της εταιρείας Orascom Telecom Media, εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και στην Κορέα, ενώ διαθέτει και ένα αιγυπτιακό κανάλι.
fimotro.blogspot.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως