αιμορροϊδοπάθεια

Αιμορροΐδες και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους

Οι αιμορροΐδες και γενικότερα οι παθήσεις πρωκτού απασχολούν την πλειοψηφία των ανθρώπων και επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητά τους. Εκτός από τους πόνους και τα καθημερινά προβλήματα που ούτως ή άλλως δημιουργούν, ο ασθενής αντιμετωπίζει προβλήματα και στην προσωπική του ζωή καθώς τα συμπτώματα των εν λόγω παθήσεων επηρεάζουν σχεδόν όλους τους τομείς της καθημερινότητας: από την οδήγηση ή το περπάτημα, ως τις προσωπικές σχέσεις και την διατροφή.

Παρά τα μεγάλα ποσοστά, η αλήθεια είναι όμως ότι στην πραγματικότητα λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά αφορούν. Τι είναι στην πραγματικότητα οι αιμορροΐδες; Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που δημιουργούν και πού οφείλονται; Πώς γίνεται η διάγνωση; Πόσο μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία; Πόσο ρόλο παίζει η ηλικία στη διάγνωση; Και τέλος, είναι δυνατή η αυτοδιάγνωση;

Ο γιατρός κ. Χρήστος Χρηστάκης, γενικός χειρουργός και πρώην αντιπρόεδρος της χειρουργικής εταιρείας παχέος εντέρου και πρωκτού, μίλησε στο CityPortal και την Κατερίνα Δασκαλοπούλου και έδωσε σημαντικές πληροφορίες και διευκρινήσεις για τα ζητήματα που αφορούν τις αιμορροΐδες, σε μια συνέντευξη που μας αφορά όλους.

 

INFO!

Χρήστος Χρηστάκης
Γενικός Χειρουργός

 

Διαβάστε επίσης: Παθήσεις του πρωκτού και αποτελεσματική – ανώδυνη θεραπεία

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως