Αιτήσεις για νέα επενδυτικά δάνεια ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ

* Γράφει η Κωνσταντίνα Στανίση

Ξεκίνησε σήμερα 12/05/2021 η διαδικασία υποδοχής και επεξεργασίας των νέων αιτήσεων, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεια Επενδυτικού σκοπού μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

Η Hellenic Development Bank, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ, σε συνεργασία με 10 εμπορικές τράπεζες και με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παραθέτει ένα ακόμη σημαντικό υποστηρικτικό εργαλείο για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ώστε να αξιοποιήσουν αμέσως το νέο ευνοϊκό περιβάλλον επανεκκίνησης της οικονομίας.

Η Hellenic Development Bank (HDB), για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ συνεργάζεται με τα εξής χρηματοπιστωτικά ιδρύματα:

 1. Τράπεζα Πειραιώς
 2. Alpha Bank
 3. Eurobank
 4. Εθνική Τράπεζα
 5. Τράπεζα Αττικής
 6. Παγκρήτια Τράπεζα
 7. Συνεταιριστική. Τράπεζα Χανίων
 8. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
 9. Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
 10. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

Οι προϋποθέσεις του προγράμματος είναι: 

 • Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να είναι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες
 • Το ύψος των επενδυτικών δανείων να κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ
 • H διάρκεια αποπληρωμής των δανείων να κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια

Τα δάνεια θα χορηγούνται από τις 10 συνεργαζόμενες τράπεζες, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους προς τις επιχειρήσεις με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως και 2 έτη και με σημαντικά μειωμένο επιτόκιο. 

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, κατόπιν υποβολής της αίτησης ενδιαφέροντος στην τράπεζα της επιλογής τους, αξιολογούνται από την τράπεζα για τη δυνατότητα λήψης του δανείου.

Διαβάστε επίσης: Ταμείο Εγγυοδοσίας – Άνοιξαν οι αιτήσεις για δάνεια σε επιχειρήσεις

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Στανίση

Consultant Management Consulting Department ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α.Ε.

Για ερωτήσεις, ιδιαίτερες περιπτώσεις και εξειδικευμένες συμβουλές, Λογιστικές, Φοροτεχνικές Μισθοδοτικές, Επενδυτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οικονομικό συνεργάτη του cityportal.gr την ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΕ, Αθήνα: 210 33 11 330  και Θεσσαλονίκη: 2310 514 669