{ Τελευταία νέα }

Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να αποστρατικοποιήσει το Καστελόριζο-Η Άγκυρα δεν εγκαταλείπει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο


Κατηγορίες: Διεθνή

Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να αποστρατικοποιήσει το Καστελόριζο-Η Άγκυρα δεν εγκαταλείπει τα δικαιώματά της στην Ανατολική ΜεσόγειοΑκάρ: Η Άγκυρα δεν εγκαταλείπει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα ότι η επιστροφή του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις στην Αττάλεια, δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα εγκαταλείπει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ είπε ότι η επιστροφή του πλοίου έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών του ενώ εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο «λες και δεν υπήρχε άλλο (νησί) για εορτασμούς». «Μια περιοχή 40.000 χιλιομέτρων παραχωρείται στην Ελλάδα για το Καστελόριζο και αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς. Καλούμε άπαντες να λογικευτούν. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα» είπε για το Καστελόριζο.
Ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε επίσης την Ελλάδα να σταματήσει την «προκλητική συμπεριφορά» της και είπε ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να «ξελογιάζονται» από τις πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.  Τέλος, υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, στρατιωτικοποιώντας 18 νησιά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να κλιμακώνεται η ένταση και να σαμποτάρεται ο διάλογος.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ