Αλάσκα: Μυστήριο με 30 νεκρές φάλαινες

Αλάσκα: Μυστήριο με 30 νεκρές φάλαινες

Οι 30 ξεβρασμένες φάλαινες από τον Μάιο του τρέχοντος έτους είναι περίπου τρεις φορές πάνω από το μέσο όρο για την περιοχή. Η NOAA, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, έχει καταγράψει 30 νεκρές φάλαινες τεσσάρων διαφορετικών ειδών στο δυτικό Κόλπο της Αλάσκα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
 
«Αν και δε γνωρίζουμε ακόμη την αιτία αυτών των θανάτων, οι έρευνές μας θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την υγεία των φαλαινών και των οικοσυστημάτων στα οποία ζουν», δήλωσε η Τέρι Ράουλς, συντονίστρια υγείας θαλάσσιων θηλαστικών της υπηρεσίας. «Το κοινό μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την έρευνα με την άμεση αναφορά τυχόν θεάσεων νεκρών φαλαινών ή άλλων ζώων», πρόσθεσε.
 
Η NOAA και οι θαλάσσιοι βιολόγοι της θα συνεργαστούν με το Δίκτυο Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών της Αλάσκα σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο πίσω από το παράξενο φαινόμενο.
 
«Οι βιοτοξίνες αποτελούν μία από τις πιο πιθανές αιτίες, αλλά θα εξετάσουμε οποιοδήποτε πιθανό παράγοντα θνησιμότητας, τόσο στον Καναδά όσο και τις ΗΠΑ», δήλωσε η Ράουλς, αν και πρόσθεσε πως μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος προτού καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.
 
«Αυτού του είδους οι έρευνες απαιτούν γενικά μήνες, ή μερικές φορές ακόμη και χρόνια, για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων».
Πηγή: nafteboriki.gr
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως