Αλέξανδρος Γεωργίου, ο δρομέας υπεραποστάσεων που τρέχει στο «For Katerina»

Αλέξανδρος Γεωργίου, ο δρομέας υπεραποστάσεων που τρέχει στο «For Katerina»

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο

O Αλέξανδρος Γεωργίου, είναι ο δρομέας υπεραποστάσεων, που θα τρέξει στο «For Katerina» ένα ξεχωριστό και συνάμα συγκλονιστικό δρομικό γεγονός. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η θέληση και η ανάγκη του Αλέξανδρου να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του Κατερίνας Βελονίδου και τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν» πολεμώντας γενναία τον καρκίνο. Διαβάστε «For Katerina» ένας αγώνας δρόμου από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης έως την Κερατέα Αττικής με συγκλονιστικό μήνυμα
Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1981 στα Ιωάννινα. Το καλοκαίρι του 1987 η οικογένειά του μετακόμισε στην Κερατέα, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα με τον γιο του Φίλιππο.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Κερατέας και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή.Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και ως προπονητής στίβου σε παιδιά που προετοιμάζονται για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια ή σε σχολές των ενόπλων δυνάμεων.
Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Κερατέας, Ατρόμητου Παραδημής (ΕΠΣ Θράκης) και του Π.Α.Ο. Καλυβίων.
Παράλληλα ασχολήθηκε με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Τρέχοντας συνειδητοποίησε ότι το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων τον γεμίζει σαν άνθρωπο και δρομέα, με αποτέλεσμα να τον κερδίσει και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε αυτό.
Έχει λάβει μέρος και έχει τερματίσει σε πολλούς αγώνες υπεραποστάσεων, μαραθωνίους, αγώνες δρόμου και βουνού (Σπάρταθλον 2013, Δόλιχος 2016, VFUT Παρανέστι 2009 και 2015, Ευχίδειος Άθλος, Olympus Marathon κ.α).
Έχει ασχοληθεί με τους παραδοσιακούς χορούς, φτάνοντας να γίνει χορευτής του θεάτρου παραδοσιακών χορών Δόρα Στράτου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως