{ Τελευταία νέα }

Αλέξης Τσίπρας: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά ζητήματα

« Ασκήστε τώρα το κυριαρχικό μας δικαίωμα για 12 μίλια στην Κρήτη»


Κατηγορίες: Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά ζητήματαΣκληρή κριτική άσκησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα φλέγοντα εθνικά ζητήματα.

Σκληρή κριτική  άσκησε ο κ. Αλέξης Τσιπρας προς τον πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα φλέγοντα εθνικά ζητήματα αλλά και για την διπλή στάση στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την άστοχη δήλωση του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί «εθνικισμού των 12 μιλίων»., καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην επέκταση των 12 ν.μ. της αιγιαλίτιδας ζώνης. 
 
Εκ του βήματος της Βουλής, ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
«Δεν σας προτρέπουμε να εμπλακείτε σε πολεμικές επιχειρήσεις. Είμαστε πάγια εναντίον των στρατιωτικών λύσεων και υπερ της ειρήνης και του διαλόγου. Είναι λάθος όμως να νομίζετε ότι το μήνυμα της αποτροπής είναι μήνυμα εμπλοκής. Σας ζητάμε να ασκήστε τώρα το κυριαρχικό μας δικαίωμα για 12 μίλια στη Κρήτη. Και ανάλογα με τις εξελίξεις Νότια της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του Καστελόριζου. Διότι ο μόνος τρόπος να προασπίσεις ένα κυριαρχικό σου δικαίωμα που de facto αμφισβητείται, είναι να το ασκήσεις και να το υπερασπιστείς».
 
Ο Πρόεδρος της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, ορμώμενος από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τόνισε πως υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στον πατριωτισμό και τον εθνικισμό καθώς πατριωτισμός σημαίνει να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου, καταλογίζοντας στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πως η επίθεση του προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας τρόπος για να καλύψει την ευθύνη του για την διαφυγή του καταδικασθέντα Χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά. Παράλληλα κάλεσε τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να σκεφθεί τις συνέπειες του μηνύματος που στέλνει η κυβέρνηση όταν χαρακτηρίζει ως εθνικισμό την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων.
 
 Κατηγόρησε δε προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για απραξία, αδράνεια και παθητικότητα την στιγμή που η Τουρκία παραβιάζει εδώ και 40 ημέρες τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με τις εβδομαδιαίες παράνομες NAVTEX. «Αποτύχατε να διασφαλίσετε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας, δεν δηλώνετε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές και προσπαθείτε αντιμετωπίζετε την τουρκική προκλητικότητα με μόνη σας έγνοια την επικοινωνία στο εσωτερικό», τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας. 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ