Αλεξανδρούπολη: «Πόρτα» στους ανεμβολίαστους κληρικούς

Μητροπολίτης Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως

Την απόφασή του να κρατήσει μακρυά τους ανεμβολίαστους ιερείς αλλά και τους ανεμβολίαστους ψάλτες για το επόμενο διάστημα έλαβε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος, προέβη στην παραπάνω κίνηση, προκειμένου όπως επισημαίνει μέσω εσωτερικού σημειώματος που δημοσιεύει το orthodoxia.info, «να προστατευθούν οι χριστιανοί και το κύρος των ποιμένων, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, που προβλέπονται στην πόλη μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

Πιο συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, από χθες Σάββατο, «απαγορεύει πλέον σε κάθε ανεμβολίαστο κληρικό να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αγιαστική πράξη, εκτός του ιερού ναού του», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως θα απαγορεύεται εξίσου να τελεί και κηδείες. «Σε περίπτωση κηδείας ο ανεμβολίαστος κληρικός να απευθύνεται στον πλησιέστερο εμβολιασμένο κληρικό ή τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης», τονίζει.

Διαβάστε Πορτρέτο του Ιησού βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένη βυζαντινή εκκλησία του 6ου αι. στην έρημο Νεγκέβ

Ωστόσο, για τους ανεμβολίαστους ιεροψάλτες, «διακόπτεται η ιεροψαλτική τους διακονία στους ιερούς ναούς μέχρι νεωτέρας», ενώ όπως υπογραμμίζει δεκτοί θα γίνονται πλέον στα αναλόγια, «μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει».

Ο ιεράρχης, παράλληλα καλεί τους ιερείς που στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν θετικό κρούσμα, να περιορίσουν όσο το κατά το δυνατόν γίνεται τις δραστηριότητές τους για ένα τριήμερο, προτρέποντάς τους ωστόσο να κάνουν rapid test και μετά από λίγες ημέρες, να στείλουν τα αποτελέσματα στη μητρόπολη.

Τέλος ο κ. Άνθιμος, αναστέλλει όλες τις δράσεις από τα ενοριακά κέντρα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ σε ό,τι αφορά τις εφημερίες των ναών, αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο από έναν εφημέριο, ο οποίος θα επιφορτίζεται και με το έργο της τέλεσης των αγιαστικών πράξεων, αλλά και των μυστηρίων του ναού.

Το εσωτερικό σημείωμα που συνέταξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Έγγραφο

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως