28.7 C
Thessaloniki
27.1 C
Athens

Αλίκη στη Χώρα των Θυμάτων

ΔουΝουΤού ΔυΝαΤά, γίναν όλα δυνατά τ’ αδύνατα! Θα πάμε διακοπές (λόγω απόλυσης/ανεργίας) σπίτια μας. Θα μαυρίσει η ψυχή μας χωρίς να κάτσουμε στον ήλιο. Δεν θα μας πιούν το αίμα τα κουνούπια. Μας το αφαίμαξαν κάποιοι άλλοι νωρίτερα … Κι όπως πάνε του χορού τα βήματα … αισθάνομαι σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θυμάτων!

Πολλά Like
Κάντε Like : στη μουσική χωρίς περιορισμούς. Κάντε Like: στη διαφορετικότητα στην διασκέδαση. Κάντε Like : στο συνδυασμό μουσικής και εικόνας. Κάντε Like: στο Like live stage στην περιοχή αεροδρομίου. Ένας νέος χώρος διασκέδασης (από την Παρασκευή 10/6) με ζωντανή ορχήστρα και ταλαντούχους τραγουδιστές, στον οποίο για πρώτη φορά συνυπάρχουν κάθε Πέμπτη – Κυριακή Rock, RnB, Funk, Disco, αλλά και ελαφρολαϊκό μαζί. Μαζί με το Γιώργο Σαμπάνη και τη Χριστίνα Παπαδάκη στη Barbarella summer και ο Λούκας Γιώργας. «Watch their dance», κάθε Πέμπτη με Σάββατο! Όλο λέει η Νατάσα Θεοδωρίδου ότι θα τραβήξει μια «Κόκκινη Γραμμή» και θα εγκαταλείψει την πόλη μας, αλλά όλο και το κοινό την κρατάει ακόμα στη Θεσσαλονίκη. Οι λαϊκές κόκκινες νύχτες στο Orama Live πήραν παράταση μέχρι το Σάββατο 2/7. Θα έρθουν «Τα ίσια ανάποδα» από την Παρασκευή 24/6 στην Politia Live Clubbing, ημέρα πρεμιέρας του ΜΑΖΩ.
info:
Γιώργος Ξυπολιτάς στο Like live stage,
Νατάσα Θεοδωρίδου στο Orama,
Γιώργος Σαμπάνης και Λούκας Γιώρκας στη Barbarella
Γιώργος Μαζωνάκης στην Politia Live Clubbing


Ας κρατήσουν οι χοροί
Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος του show «Dancing with the Stars», το οποίο ανέδειξε 2ο πρωταθλητή χορού τον Αργύρη «χρυσά πόδια» Αγγέλου. Μες τo καλοκαίρι θα πέσουν τα τηλέφωνα, οι υπογραφές με τους επόμενους διεκδικητές του τίτλου. Ναι αλλά εμείς δεν θα μείνουμε καλοκαιριάτικα έξω απ΄ το χορό (πολλά τραγούδια λέγονται!). Να’ ναι καλά ο νέος θεσμός που ακούει στο όνομα «Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Θεσσαλονίκης». Φιλοδοξεί να γίνει αντάξιο του Φεστιβάλ Τραγουδιού και του Διεθνούς πλέον Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Κι ας ελπίσουμε λιγότερο «βροχερό» από το Φεστιβάλ Βιβλίου. Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Xορού θα παρακολουθεί την πορεία και τις νέες τάσεις του σύγχρονου χορού, μέσα από την παρουσίαση χορευτικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις 17 – 24 Ιουνίου, θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Κήπου και το Θέατρο Άνετον 20 χορευτικά σχήματα. Η αυλαία του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού θα ανοίξει στις 17 Ιουνίου στο Θέατρο Κήπου με την παράσταση «My Fire Is Still Burning For You» σε χορογραφία και εκτέλεση του μοναδικού David Zamprano, του «υψηλού» προσκεκλημένου της 1ης διοργάνωσης.
info:
1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Θεσσαλονίκης, Θέατρο Κήπου & Θέατρο Άνετον, 17 – 24 Ιουνίου

τ΄ αδύνατα δυνατά

Λεφτά δεν υπάρχουν. Οι φορείς και τα Φεστιβάλ (Sani Festival, Ανοιχτές Γιορτές Θεάτρου, Φεστιβάλ Κασσάνδρας, Μουδανιών, River Party, κ.α.) όμως θα κάνουν τ΄ αδύνατα δυνατά για να επιδείξουν και φέτος ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών ξεκινάει φέτος με μια μεγάλη συναυλία, Τη Δευτέρα 20/6 η Ελευθερία Αρβανιτάκη στήνει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών, μέσα από μία παράσταση που κρατάει περίπου δύο ώρες, μαζί με τέσσερις σπουδαίους μουσικούς συνοδοιπόρους. Τύμπανα από τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, πιάνο αλλά και πλήκτρα από το Γιάννη Κυριμκυρίδη, ακουστική και κλασική κιθάρα, πού και πού μπάσο, από τον πιο μεγάλο της παρέας και σπουδαίο μουσικό Δημήτρη Μπαρμπαγάλα, πότε λαούτο πότε ούτι, πότε τζουράς και πότε μαντολίνο από τον δεξιοτέχνη Θωμά Κωνσταντίνου. Κανείς δεν είναι «αρχηγός» και ταυτόχρονα είναι όλοι αρχηγοί στην τέχνη τους. Ανάμεσά τους – στο κέντρο πάντα – η Ελευθερία, γήινη κι εύθραυστη μαζί, να τους εμπνέει και να τους οδηγεί. Κι ας λέει χαριτολογώντας «πως είναι η τραγουδίστρια αυτής της μπάντας».
info:
Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μονή Λαζαριστών, Δευτέρα 20/6

Zorba the greek
Δίχασε η «μαγκιά» του Μίκη να πάει Πλατεία χωρίς την άδεια του Δημάρχου. Ναι σεβόμαστε την ιστορία του, τη διαδρομή του, την αξία του. Όχι δεν σεβάστηκε τα ψηφίσματα του Δημ. Συμβουλίου. Όχι ο Μπουτάρης έπρεπε να τον αφήσει, όχι δεν έπρεπε. Ο Θεοδωράκης είναι ή δεν είναι ο «Ζορμπάς» της Ελλάδος. Ο «Ζορμπάς» του Μίκη γεννήθηκε ως μουσική υπόκρουση της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Alexis Zorbas» (1964, USA/UK/GR), που βασίζεται στο -σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό- μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Το καλλιτεχνικό συναπάντημα τριών σπουδαίων δημιουργών – των Ν. Καζαντζάκη, Μ. Κακογιάννη και Μ. Θεοδωράκη – με επίκεντρο το ελευθέριο πνεύμα του Ζορμπά, που βρίσκει απόλυτη έκφραση στη δύναμη της μουσικής, επέλεξαν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της μουσικής (Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής) την Τρίτη 21 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το έργο του Μ. Θεοδωράκη: Ζορμπάς σε μια συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την Κ..Ο.Θ. θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός ενώ θα συμμετέχει η μεσόφωνος Ινές Ζήκου και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης (μουσική διδασκαλία χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου). Από νωρίς το απόγεμα, μια σειρά από συναυλίες κι άλλες εκδηλώσεις στους χώρους του Μεγάρου, θα «οδηγήσουν» τον κόσμο στη συναυλία του «Ζορμπά». Η Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής θα εορτάζεται ταυτόχρονα και στην Πλατεία Ναυαρίνου (ελπίζω να έχει δοθεί …άδεια…), με υπαίθριες συναυλίες από rock, reggae, hip hop, swing, electro μπάντες της πόλης μας κι όχι μόνο (Liebe, Λόγος Απειλή, The Speakeasies Swing Band, κ.α.).
info:
Τρίτη 21/6 :
Μ. Θεοδωράκη «Ζορμπάς» στο Μέγαρο Μουσικής,
Δωρεάν συναυλίες στην Πλ. Ναυαρίνου

Ένα θαύμα θα μας σώσει

Ο παραμυθάς Τιμ Μπάρτον μας χάρισε τη δική του κινηματογραφική εκδοχή του ταξιδιού της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας, μας παρουσιάζει τις περιπέτειες της Αλίκης, από τη στιγμή που πέφτει στη λαγότρυπα, τη συνάντησή της με τον Λευκό Κούνελο, τον Τρελο – Καπελά, το Γάτο του Τσεσάιρ, την Κακιά Βασίλισσα – Ντάμα Κούπα και τους στρατιώτες τραπουλόχαρτα, χωρίς διαλόγους! Μούγκα. Αντί για λόγια, χρησιμοποιεί την παντομίμα, τα εφέ του υπολογιστή, υπερμεγέθεις μαριονέτες κι αντικείμενα που μετακινούνται μόνα τους, αιωρούνται, συρρικνώνονται, εξαφανίζονται. Χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου, «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» προσφέρει σε όλη την οικογένεια ένα θέαμα μαγικό. Μία απόδραση από τη μονότονη πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας, μία νοσταλγική επιστροφή στην παιδική ηλικία, ένα άνοιγμα στην πόρτα της φαντασίας. Την Πέμπτη 23/6, η Μονή Λαζαριστών βυθίζεται στο μαύρο σκοτάδι! Κι όλα γίνονται δυνατά, τ’ αδύνατα. Καλώς ήρθατε στη Χώρα των Θαυμάτων.
info:
Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», Μονή Λαζαριστών, Πέμπτη 23 Ιουνίου

Βάσω Μιδούχα
[email protected]

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως


 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
28.6 ° C
29.8 °
26.3 °
46 %
1.8kmh
20 %
Πα
29 °
Σα
29 °
Κυ
30 °
Δε
31 °
Τρ
33 °