Αλκινοος Ιωαννιδης
Αλκινοος Ιωαννιδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχομαι από τις λάσπες

Ο γνωστός τραγουδοποιός, Αλκίνοος Ιωαννίδης, τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο χωριό «Σταγιάτες» του Πηλίου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Βόλου.

Στην συναυλία που έδωσε τη Δευτέρα 11/9 το βράδυ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες μίλησε σε πρώτο πρόσωπο χρησιμοποιώντας τη φράση «έρχομαι από τις λάσπες»

«Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από την λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα.

Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- “Ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς.

Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν -δεκαετίες τώρα- όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη.

Έρχομαι από τη λάσπη.

Και σας ευχαριστώ, μετά τις έντονες, πολύ έντονες ημέρες και νύχτες που είστε σήμερα εδώ.

Δείτε αυτά που είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης:

Φωτογραφια NDPphoto

«Σε αυτή τη χώρα πρέπει να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε;» – Κραυγή απόγνωσης από κάτοικο στον Βόλο

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως