Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας για την υποβαθμισμένη δυτική Θεσσαλονίκη

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας για την υποβαθμισμένη δυτική Θεσσαλονίκη

Γράφει το Νέο Ρεύμα Νέο Όραμα

Η πολύπαθη και υποβιβασμένη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως αναγνωρίζεται από όλους επίσημα και δεν κάνουν τίποτα ουσιώδες για να την ανατάξουν.
Μόνο επιφάνεια και μακέτες, αλλά διατήρηση της υποβίβασης. Οι παράνομοι χάρτες ερήμωσης είναι αυτοί που ακύρωσαν όλα τα μεγάλα έργα και επενδύσεις, έφεραν την έκρηξη της ανεργίας και την πτώση των εισοδημάτων. Όλοι έχουν συσπειρωθεί εναντίον της υποβάθμισης και υπέρ της ανάταξης. Και η Κομισσιόν της ΕΕ και ο Π. Γιούνκερ απεφάνθησαν ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί εκτός ορίων δεξαμενών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης. Διχασμός και διχόνοια και ενοχές.
 
Κανονικά δεν πρέπει να σχολιάζουμε κάθε εντεταγμένο γραφέα από τους υπεύθυνους, που γράφει και συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, σαν να βγήκε μέσα από τον απίστευτο μηχανισμό παρακολούθησης και φίμωσης των πολιτών, που “σκάρωσαν” οι δεξαμενές και τους επιβλήθηκε επίσημα ποινή. Ακριβώς επιτάσσει τι να κάνουν τα μέσα.
 
Ακόμη και τα ίδια μέσα … με πικρία ανέφεραν ότι πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Θεσσαλονίκη … δεν είναι Μονακό!!!
 
Απίστευτο περιστατικό φακελώματος πολιτών στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό της Ελληνικά Πετρέλαια
https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2019/02/blog-post_2.html – απίστευτο φακέλωμα και φίμωση πολιτών που αντιδρούν στην ερήμωση.
 
Στη δυτική Θεσσαλονίκη έχει “επιβληθεί” από συμφέροντα ένας ιδιότυπος μαρασμός υποβάθμισης με απαγόρευση ανάπτυξης και επενδύσεων από πριν το 2005, με αποτέλεσμα να εξανίστανται δημόσια και ενυπόγραφα όλοι- όλοι οι φορείς από τότε μέχρι σήμερα.
 
Διχασμός και εμφύλιος μέσα στη Θεσσαλονίκη!
 
Όλοι συμπλέουν ενυπόγραφα, όπως: οι 7 Δήμαρχοι δυτικής Θεσσαλονίκης, 8 βουλευτές, 4 ευρωβουλευτές, 5 μεγάλοι οικονομικοί με 70.000 μέλη και οι 471 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με 15.000 εργαζόμενους και πωλήσεις το 505 του ΑΕΠ της Κ. Μακεδονίας.
 
Όλοι οι Ιεράρχες από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος και τον Σεβασμιότατο Νεαπόλεως διατράνωσαν επανειλημμένα την ομορφιά και την υποβάθμιση με τα νέα τείχη της Θεσσαλονίκης που την περιορίζουν από λιμάνι – μέγαρο.
 
Είναι απορία πως “διαφεύγει” από τους δημοσιογράφους, μετά τόση δημοσιότητα με 7-10 μεγάλες συναντήσεις, δεκάδες δημοσιεύματα σε εφημερίδες, δεκάδες αναφορές στην τβ και στα δελτία ειδήσεων. Ποιες δυνάμεις τους φιμώνουν;
 
Τι άλλο δεν είναι πασίγνωστο;
 
Οι 2 καταστροφικές διατάξεις του Περιφερειακού Χωροταξικού που ερημώνουν παράνομα με τους χάρτες εκτός ορίων των δεξαμενών στη δυτική Θεσσαλονίκη και τα λουκέτα- μετεγκαταστάσεις σε όλη τη χαμηλή και μέση όχληση σε όλη την ΠΚΜ.
 
Το ίδια σκανδαλωδώς δεν ισχύουν για την ανατολική Θεσσαλονίκη, ή αλλού σε όλη την Ελλάδα και στην ΕΕ.
Η πρόσφατη απόφαση ΓΠΣ Θεσσαλονίκης που προβλέπει μείωση ενεργού πληθυσμού κατά 200.000 (από 545 σε 350.000) και λουκέτα σε όλη την βιοτεχνία, με αποτέλεσμα την ανεργία και την φτωχοποίηση.
 
Η πτώση των εισοδημάτων επίσημα κατά 65% στη Θεσσαλονίκη (15ετία), ενώ στην άλλη Ελλάδα μόνο 25% με τα ίδια δεδομένα.
 
Η διαφορά εισοδημάτων κατά 30-40% μεταξύ δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης.
 
Η υποβάθμιση βούρκος δυτικά στο Καλοχώρι.
 
Η ακύρωση του προγράμματος ισόρροπης ανάπτυξης δυτικά ανατολικά του 2010, που προέβλεπε νέο μεγάλο εκθεσιακό στους Λαχανόκηπους σε 9 μήνες, νέο επιχειρηματικό πάρκο στους Λαχανόκηπους. Ήδη έγιναν 4 πεντάστερα ξενοδοχεία δυτικά που χρεώνουν με τιμές 3 αστέρων.
 
 Και σε όλα αυτά … τι αντιτάσσεται:
 
Για το δήθεν θαλάσσιο μέτωπο τα 45 χλμ ανατολικά πάλι και μόνο 4 δυτικά.
Προβλέπεται περίπατος και ποδηλατόδρομος.
Ο Κ16 που προβλεπόταν από το 1972.
Δεν προβλέπεται άρση των περιορισμών επενδύσεων και ανάπτυξης από τους παράνομους χάρτες ερήμωσης, παρά την αντίθετη νομιμότητα με την οδηγία της Κομισσιόν ΕΕ.
Ένα ερευνητικό περιορισμένων τετραγωνικών μέτρων σε έρημο κτίριο, ένα καινούργιο κτίριο της ΠΚΜ δεκαετίας, μία μακέτα πάρκο για το 2030 στου Π. Μελά και ένα μουσείο στο απώτερο μέλλον … δεν φέρνουν ανάπτυξη και παραγωγικές επενδύσεις.
Ποια ανάπτυξη ποιες θέσεις εργασίας;
Είναι πασίγνωστα σε όλους!!
Θα τα διορθώσουν ή θα επιμένουν στην υποβαθμισμένη δυτική Θεσσαλονίκη και με κανένα άρθρο θα παρελκύουν την επίλυση του.
Τα ίδια δεν ισχύουν πουθενά αλλού.
Μακέτες και λόγια στη Θεσσαλονίκη, έργα και επενδύσεις παντού αλλού!!
 
Διαβάστε την πρόσφατη επιστολή Δημάρχων στους Υπουργούς και στον κο Πρωθυπουργό!!
 
Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό
Θέμα:
 
Συμπλέουν και υπερθεματίζουν επιπλέον ημών και κατά των 2 καταστροφικών διατάξεων οι 2 νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι δυτικής Θεσσαλονίκης με 400.000 κατοίκους. Έστειλαν τα σχετικά στο ΥΠΕΝ με σαφήνεια και θετική πρόταση. Δείτε τα συνημμένα.
Σας παρακαλούμε πολύ να παρέμβετε θεραπευτικά σε αυτό το στάδιο διόρθωσης της ΚΥΑ.
 
Η προβλεπόμενη KYA περιφερειακού χωροταξικού Κ. Μακεδονίας και δυτικής Θεσσαλονίκης. Να διορθωθούν με την νομιμότητα Κομισιόν και αναπτυξιακού νόμου και να μην υπάρχουν οι 2 καταστροφικές διατάξεις: 1) Αφορά την εφαρμογή των σαφών κατευθύνσεων της Κομισίον και Πρ. Γιούνκερ που σαφώς αναφέρει ότι δεν υπάρχουν κύκλοι ερήμωσης εκτός των ορίων των δεξαμενών δυτικά. Ο ΥφΥπεν επιδιώκει να επιβάλλει με παράνομους λόγους και να ερημώσει την δυτική Θεσσαλονίκη, υπέρ μιας μόνο επιδίωξης, 2) Αφορά τα λουκέτα- μετεγκαταστάσεις που διορθώσατε στον αναπτυξιακό νόμο. Με επιμονή του ΥφΥΠΕΝ κινδυνεύουμε να επανέρθει υπόγεια ο παλιός νόμος Σύριζα, μέσω ΚΥΑ που προβλέπει καθαρά τα λουκέτα.
Πιστεύουμε στην προσπάθεια σας και αγώνα για ανάταξη, ανάπτυξη και επενδύσεις!
Αίτημα τηλεδιάσκεψης!
 
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
 
Επανειλημμένα αναφερθήκαμε σε σάς για να διορθωθούν οι 2 καταστροφικές διατάξεις στην ΚΥΑ του περιφερειακού χωροταξικού Κ. Μακεδονίας.
 
Δεν θέλουμε να σας κουράζουμε. Τα διακυβεύματα είναι:
1) ερημώνει μόνο και επιλεκτικά σκανδαλωδώς τη δυτική Θεσσαλονίκη με τους παράνομους κύκλους με πρόφαση τη Σεβέζο, την ίδια ώρα που η Κομισιόν και ο Πρόεδρος Γιούνκερ ειδικά για την Θεσσαλονίκη αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί εκτός ορίων δεξαμενών. Το ίδιο είπε και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. ΥφυΠΕΝ εισηγείται το αντίθετο.
2) Βάζει νέα λουκέτα σε 2-3.000 υφιστάμενες μονάδες παραγωγής. Διορθώθηκε στον αναπτυξιακό και σας ευχαριστήσαμε. Αλλά το ΥφΠΕΝ θέλει να μας το ξανά επιβάλλει μέσω της ΚΥΑ με τον παλιό νόμο του Σύριζα. Στις 24/2/20 Μας το έδωσε ο κ. Οικονόμου γραμμένο και παγώσαμε. Σας ενημερώσαμε στις 26/02/20, μιλήσαμε με κα Ξαγοράρη και στείλαμε sms στις 27/02/20.
 
Συγχωρέστε μας, με τέτοια κρίση, με τα τόσα εργοστάσια κλειστά, με τόσες ανθρώπινες απώλειες και οικονομικές καταστροφές μας φαίνεται απαράδεκτο να απειλούμεθα με αυτά τα θέματα. Σας οδηγούν σε λάθος δρόμο και αποφάσεις. Μας έχετε παραπέμψει στον κ. Χατζηδάκη. Δεν ήταν παρόν στο ραντεβού με κ. Οικονόμου στις 24/02/20. Υπάρχει δυσκολία συνάντησης με τον κ. ΥΠΕΝ.
 
Σας παρακαλούμε πολύ να παρέμβετε θεραπευτικά σε αυτό το στάδιο διόρθωσης της ΚΥΑ. Ο ΥφΥΠΕΝ ενώ γνωρίζει τα θέματα και περιμέναμε με κάθε καλή πίστη να τα διορθώσει, επιμένει να μην εφαρμόζει τις σαφής κατευθύνσεις Κομισιόν και τις διατάξεις του αναπτυξιακού.
 
Να εισακουστούν οι θέσεις όλων. Να αποτάξουμε τις καταστροφικές διατάξεις.
 
Με εκτίμηση, 
 
Κ. Ζήσης, Χ. Μπόγιας, Μ. Ναξιάδης, Ε. Νικολαίδου, Ν. Φιλίππου
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως