Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα

Από τη Δευτέρα 22/11 αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου τις καθημερινές θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε ότι στους εσωτερικούς χώρους εστίασης μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες από τη νόσο τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ στους εξωτερικούς χώρους εστίασης μπορούν να κάθονται όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο(rapid test).

Στα κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, στις εκθέσεις, τα συνέδρια, τα γυμναστήρια, τα γήπεδα δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή εντός των 6 μηνών νοσήσαντες. Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπαίνουν με rapid test και οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με επίδειξη πιστοποιητικού. 

Σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, κάβες και οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ, αρκεί να τηρείται ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. σύμφωνα με την ΚΥΑ.Ελεύθερη για όλους είναι η πρόσβαση στα φαρμακεία.

Τα παιδιά 4-17 θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους προαναφερθέντες χώρους με τη διενέργεια σελφ τεστ 24 ώρες πριν την παρουσία τους στο χώρο.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι θα πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι από την αστυνομία, το Λιμενικό σώμα και Ακτοφυλακή, Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Διυπηρεσιακή Μοναάδα της αγοράς και τόνισε ότι τα πρόστιμα θα είναι υψηλά.

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα-Live: O Θάνος Πλεύρης εξειδικεύει τo μπλόκο στους ανεμβολίαστους

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως