{ Εκπαίδευση }

Αλλάζει το σύστημα των Εισαγωγικών εξετάσεων. Ποιοί θα δίνουν εξετάσεις και ποιοι όχι


Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Αλλάζει το σύστημα των Εισαγωγικών εξετάσεων. Ποιοί θα δίνουν εξετάσεις και ποιοι όχιΑλλάζει  το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων από το 2020.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, όσοι υποψήφιοι φοιτητές δηλώνουν «πράσινες» σχολές στο μηχανογραφικό τους θα εισάγονται στα Πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο Λυκείου, ενώ όσοι επιλέγουν «κόκκινες» θα δίνουν κανονικά εξετάσεις.
 
Οι «πράσινες» σχολές θα είναι αυτές που έχουν την λιγότερη ζήτηση, ενώ οι «κόκκινες» θα είναι εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη με την εισαγωγή σε αυτές να γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, το εν λόγω νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2019.
 
Όταν το κόκκινο θα γίνεται πράσινο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι σχολές της κάθε «κατηγορίας» ενδέχεται να αλλάζουν.
 
Ειδικότερα μία σχολή που την πρώτη χρονιά έχει «πράσινο» χρώμα και η εισαγωγή γίνεται χωρίς Πανελλαδικές μπορεί να αλλάξει κατηγορία το επόμενο έτος.
 
Αυτό θα κρίνεται πάντα από τη ζήτηση των υποψηφίων.
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___