{ Τελευταία νέα }

'Άμεση απάντηση Μακρόν στις δηλώσεις Ερντογάν: Ανακαλεί τον Γάλλο Πρέσβη της Άγκυρας

Καταιγιστικές εξελίξεις στις γαλλο-τουρκικές σχέσεις


Κατηγορίες: Διεθνή

'Άμεση απάντηση Μακρόν στις δηλώσεις Ερντογάν: Ανακαλεί τον Γάλλο Πρέσβη της Άγκυρας

Ανάκληση του Γάλλου Πρέσβη στην Άγκυρα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν, η απάντηση της Γαλλίας ήταν άμεση από τον Πρόεδρο  Εμανουέλ Μακρόν.

Η γαλλική προεδρεία σχολίασε τις τούρκικες δηλώσεις ως «απαράδεκτες» και τόνισε πως η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο συζήτησης. Επιπλέον το Ελιζέ δήλωσε «Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές».  Οι εμπρηστικές δηλώσεις της τουρκικής προεδρείας οφείλονται στην δέσμευση του Εμμανουέλ Μακρόν να καταπολεμήσει τον ισλαμικό αυτονομισμό, μετά το ατυχές περιστατικό της δολοφονίας του Γάλλου καθηγητή έξω από σχολείο του Παρισιού.
 
  Οι εξελίξεις των γαλλό-τουρκικών σχέσεων βρίσκονται σε κρίσημο σημείο καθώς οι δύο χώρες αν και μέλη του NATO, διαφωνούν σε σοβαρά ζήτήματα όπως στην κρίση Συρίας-Λιβύης, στην κατάσταση της Ανατολικής Μεσογείου και στις πολεμικές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ