{ Τελευταία νέα }

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης – Θα συγκληθεί εκτάκτως αύριο 6/8


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

 Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης – Θα συγκληθεί εκτάκτως αύριο 6/8Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης λόγω μη απαρτίας. 
Τα θέματα προς ζήτηση είναι φλέγοντα και αφορούν την ανάπλαση της ΔΕΘ  και την έγκριση των όρων σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και ΟΑΣΘ για τα 50 λεωφορεία από τη Λειψία της Γερμανίας. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν 31 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων 28 ψήφισαν υπέρ, δύο λευκό κι ένας παρών.
Η αποχή και οι έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων για τη διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης δια περιφοράς, μέσω διαδικτύου, οδήγησε τη διοίκηση του κεντρικού Δήμου να λάβει την απόφαση να γίνει αύριο τηλεδιάσκεψη,με την ίδια ατζέντα.
 
Κριτική προς τη διοίκηση άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός, ενημερώνοντας πως θα απέχει. «Κρίμα για μια διοίκηση μόλις ενός έτους. Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα της πόλης, υποβαθμίζει τη Θεσσαλονίκη μας. Είναι φανερό ότι δεν μετέχουμε σε ψευδοδιαδικασίες τυπικής επικύρωσης αποφάσεων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ από την ίδια παράταξη απείχε και η κ. Αρχοντή.
«Η αντιδημοκρατική διολίσθηση στις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει τέλος», τονίζει η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη Μαζί» που ανακοίνωσε την αποχή των συμβούλων. «Για εμάς η συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου 2020 δεν έγινε ποτέ και οι αποφάσεις της είναι άκυρες», υπογραμμίζεται.
 
Η διοίκηση Ζέρβα τονίζει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις.
«Προτάσσοντας τις ανάγκες της πόλης, έθεσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης δύο μείζονα θέματα, για τα οποία δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Πρόκειται για το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ-Helexpo και για αυτό της προμήθειας 50 λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας. Δυστυχώς πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες της πόλης και δεν επιτεύχθηκε η αναγκαία αυξημένη απαρτία των 2/3, ώστε να συνεδριάσει το Σώμα. Το 90% των συμβούλων που συμμετείχε στη σημερινή διαδικασία έδωσε τη θετική του ψήφο στα δύο θέματα που είχαν κατατεθεί προς έγκριση, γεγονός που επιβεβαιώνει και τον επείγοντα χαρακτήρα τους αλλά και την προφανή αναγκαιότητά τους για την πόλη»,  ανέφερε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
«Τα δύο αυτά θέματα έχουν συζητηθεί λεπτομερώς και επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι αποφάσεις που αναμένονται έχουν να κάνουν με τη διαδικαστική ολοκλήρωσή τους.
Η Θεσσαλονίκη πρέπει σε κάθε περίπτωση να τρέξει, οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν, οι υποδομές πρέπει να ολοκληρωθούν. Η στασιμότητα είναι επιλογή άλλων δυνάμεων. Επιλογή της Δημοτικής Αρχής είναι η δουλειά και η αποτελεσματικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα συγκληθεί εκ νέου -εκτάκτως και πάλι εντός 24 ωρών- μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις που έχουν γίνει από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης τυχόν συνεδρίαση διά ζώσης θα αποτελούσε ανεύθυνη στάση», προσθέτει η διοίκηση Ζέρβα σε ανακοίνωσή της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ