Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Το αεροπλάνο ξεκίνησε από το Μάντσεστερ της Αγγλίας με προορισμό την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της πτήσης δύο Ρώσοι επιβαίνοντες επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά προς το πλήρωμα της καμπίνας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί έπειτα από επιθετική συμπεριφορά που επέδειξαν κατά τη διάρκεια πτήσης. Λόγω της διατάραξης της ασφάλειας της πτήσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη προσγείωση.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και έτερες παραβάσεις του Αεροπορικού Κώδικα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια πτήσης, επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά προς το πλήρωμα της καμπίνας και στη συνέχεια λόγω της διατάραξης της ασφάλειας της πτήσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη προσγείωση στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Σε έρευνα του χώρου και συγκεκριμένα στη θέση που καθόταν, βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.


Θεσσαλονίκη 25 Ιουνίου 2023

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως