{ Τελευταία νέα }

Ανακαινισμένος και σύγχρονος ο Παιδικός Σταθμός Φοίνικα του Δήμου Καλαμαριάς


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Ανακαινισμένος και  σύγχρονος ο Παιδικός Σταθμός Φοίνικα του Δήμου ΚαλαμαριάςΝέα εποχή για τον Παιδικό Σταθμό Φοίνικα του Δήμου Καλαμαριάς

Στο διώροφο ανακαινισμένο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Ικάρων, λειτουργεί πλέον ο σύγχρονος παιδικός σταθμός του Φοίνικα, μετά από κατασκευαστικές παρεμβάσεις της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμαριάς.
 
Με τις εργασίες ανακαίνισης δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον σύγχρονο, ανανεωμένο, καλαίσθητο, ευχάριστο και απόλυτα συνυφασμένο στις συνθήκες των νόμων και των παιδαγωγικών επιστημών.
 
΄Ηδη στο ισόγειο του Σταθμού φιλοξενούνται σήμερα περίπου 50 παιδιά, ενώ στον πρώτο όροφο του Παιδικού Σταθμού, όπου ανακαινίσθηκε εξ ολοκλήρου, θα μπορούν με τη νέα χρονιά  να φιλοξενηθούν  επιπλέον 50 παιδιά.
 
Ο παιδικός σταθμός του Φοίνικα βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή του Δήμου,  με ποιότητα παραδοσιακής γειτονιάς.
 
Η πρόσβαση σ αυτό το κτίριο  είναι εύκολη και συνδέεται οργανικά με τον περιβάλλοντα ιστό μέσω των οδών Πινδάρου, Iκάρων και Θησέως που χαρακτηρίζονται δρόμοι  ήπιας κυκλοφορίας.
 
Στο σχεδιασμό του κτηρίου έχουν ληφθεί υπόψη οι σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις. Οι διαστάσεις, η μορφή, η χρωματική επεξεργασία των επιφανειών, ο φωτισμός των χώρων, αποτέλεσαν το αντικείμενο για ιδιαίτερες προσεγγίσεις.
 
Επίσης, ο αύλειος χώρος του Παιδικού Σταθμού είναι λειτουργικός, ασφαλής, δενδροφυτεμένος, με μεγάλους χώρους για το παιχνίδι των μικρών παιδιών.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ