ΕΠΑΛ Ευόσμου

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις φασιστικές επιθέσεις σε σχολεία στην Δ. Θεσσαλονίκη

«Οι συνεχιζόμενες εγκληματικές επιθέσεις από ολιγομελείς φασιστικές ομάδες σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τελευταίες αυτές σε μαθητές που πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση στο σχολείο τους και σε βάρος πρόσφυγα μαθητή, κάνουν την οργή του λαού και της νεολαίας να ξεχειλίζει» αναφέρει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, των διευθύνσεων εκπαίδευσης, που συνεχίζουν να δείχνουν -τουλάχιστον- ανοχή στη «δράση» αυτών των ομάδων. Την ίδια ώρα, με ευκολία και αυξημένα αντανακλαστικά, με αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελικές παρεμβάσεις, αντιμετωπίζουν μαθητές που αγωνίζονται.

Οι φασιστικές ομάδες δρουν με οργανωμένο τρόπο με στόχο τους μαθητές που αγωνίζονται. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν φόβο, να σπείρουν το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες, τη μισαλλοδοξία. Δεν είναι τυχαία η δράση τους, είναι σε ευθεία σύνδεση με τα απομεινάρια της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών οργανώσεων» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Δε θα τους περάσει! Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των φασιστών! Ο λαός και η νεολαία -και ειδικά της Θεσσαλονίκης- έχουν πείρα. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς έχουν αποδείξει ότι με τους αγώνες τους μπορούν να απομονώσουν και να μην αφήσουν χώρο να σταθούν τα φασιστικά στοιχεία στα σχολεία και τις γειτονιές! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, ο συλλογικός αγώνας για μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα!» υπογραμμίζει η ΚΝΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Καλούμε τη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης να δώσει μαζικά το «παρών» στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και άλλοι φορείς το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην πλατεία Ευόσμου».

Διαβάστε σχετικά:

Σε αστυνομία και εισαγγελία οι καταγγελίες για τη δράση φασιστικής ομάδας στο ΕΠΑΛ Εύοσμου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως