{ Τελευταία νέα }

Ανακοίνωση του Κ. Καρπούζη για θέματα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Ανακοίνωση του Κ. Καρπούζη για θέματα του Δήμου Πυλαίας-ΧορτιάτηΕπιστολή του Κωνσταντίνου Καρπούζη, επικεφαλή της «Δημιουργικής Αλλαγής» στον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη για την κατάργηση ειδικού τέλους ασφαλτόστρωσης.

Ανακοίνωση του Κωνσταντίνου  Καρπούζη επικεφαλή  της «Δημιουργικής  Αλλαγής για θέματα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη:

Στις 20 Μαρτίου 2020 έστειλα επιστολή στον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη αλλά και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για άρση καταβολής των δημοτικών τελών  λόγω ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Σήμερα 30 Μαρτίου ύστερα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «δια περιφοράς»  ενημερώθηκα ότι η συγκεκριμένη πρόταση όπως και αρκετές ακόμη, είναι ήδη στην οικονομική επιτροπή προς ψήφιση.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη εισηγείται επίσης με προσωπική επιστολή την κατάργηση του ειδικού τέλους ασφαλτοστρώσεων που είχε επιβάλλει η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Εδώ θα ήθελα να σταθώ και να αναφέρω τα εξής: η παράταξη μας καταψήφισε το συγκεκριμένο τέλος και μάλιστα είχε ξεκινήσει καμπάνια για την κατάργηση του ειδικού τέλους ασφαλτοστρώσεων. Η καμπάνια μας περιελάμβανε τα εξής, περισυλλογή υπογραφών σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενημερωτικό βίντεο, άρθρα και αναρτήσεις στα social-media αλλά και στην ιστοσελίδα μας.
Τελικά οι κόποι μας έπιασαν τόπο, δεν θα έπρεπε να είχαμε την πανδημία για να το καταργήσουμε όμως.
Κατανοώ ότι δεν είμαστε υπεράνω νόμου, αλλά πρέπει να δείξουμε γρήγορα αντανακλαστικά προς όφελος των δημοτών μας, «πάντων χρημάτων μέτρον ο άνθρωπος» έλεγε ο Πρωταγόρας. 
Η τηλεδιάσκεψη στο δημοτικό συμβούλιο είναι επίσης κάτι που οφείλει η διοίκηση να πραγματοποιήσει αν θέλει να είναι μέσα στις εξελίξεις τεχνολογικές και όχι μόνο.
 
Τα μέτρα που ζητάω ως επικεφαλής της παράταξης είναι τα εξής:


1.    Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων).
2.    Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
3.    Απαλλαγή  καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%).
4.    Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%).
5.    Απαλλαγή Τ.Α.Π.
6.    Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με κάθε είδους σύμβαση ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
7.    Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, όπως κατασχέσεις, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών για επαγγελματίες και ιδιώτες. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
8.    Καταγραφή και προμήθεια μέσω σχολικών επιτροπών ή Δήμου με κρατική χρηματοδότηση όλων των μέσων που θα απαιτηθούν για τους μαθητές που θα χρειαστούν να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση με προτεραιότητα σε αυτούς της Γ΄ Λυκείου.
9.    Απαλλαγή των οικογενειών από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά.

Με εκτίμηση
Καρπούζης  Κωνσταντίνος
Επικεφαλής  Δημιουργικής  Αλλαγής
Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη
www.kostaskarpouzis.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ