Η Αιγύπτια σχεδιάστρια, Ράνια Ελκαλά, ανακάλυψε μία πρωτοποριακή χρήση των αυγών και των καρυδιών, η οποία ξεφεύγει πολύ από την κατηγορία των τροφίμων.
Πιο συγκεκριμένα, η σχεδιάστρια βρήκε έναν τρόπο για να αξιοποιεί τα τσόφλια από τα αυγά και τα καρύδια, μετατρέποντάς τα σε οργανική πρώτη ύλη ως αντικατάστατο του πλαστικού. Μέσα από μία ειδική επεξεργασία, τα υπολείματα αυτών των τροφών “μεταμορφώνονται” σε κοσμήματα, ρολόγια, φωτιστικά, μικροέπιπλα κτλ. H Ελκαλά έχει δημιουργήσει μάλιστα την εταιρεία “Shell Homage”.
Τα τσόφλια μπαίνουν σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο. Ακολουθεί ο θρυμματισμός τους σε σκόνη και μία ειδική επεξεργασία. Η Ελκαλά δηλώνει ότι αυτή η απλή οργανική ύλη είναι εύπλαστη και έχει πολλές ιδιότητες.
Όπως αναφέρει η ίδια, την ίδέα αυτή την πήρε παρατηρώντας τα καρύδια που έφερνε ο πατέρας της στο σπίτι, των οποίων το περίβλημα της θύμιζε το ξύλο των δένδρων.
It's #WorldRecyclingDay ♻️
As the world struggles to manage its waste, here's how some people are taking recycling to the next level ?
This Egyptian designer uses egg shells to make a biodegradable material that is an alternative for plastic. pic.twitter.com/C4Yh1XVcx0
— Al Jazeera English (@AJEnglish) March 18, 2021
View this post on Instagram
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε