Ανακύκλωση: Τσόφλια από αυγά και καρύδια μετατρέπονται σε οργανικά κοσμήματα και μικροέπιπλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αιγύπτια σχεδιάστρια, Ράνια Ελκαλά, ανακάλυψε μία πρωτοποριακή χρήση των αυγών και των καρυδιών, η οποία ξεφεύγει πολύ από την κατηγορία των τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, η σχεδιάστρια βρήκε έναν τρόπο για να αξιοποιεί τα τσόφλια από τα αυγά και τα καρύδια, μετατρέποντάς τα σε οργανική πρώτη ύλη ως αντικατάστατο του πλαστικού. Μέσα από μία ειδική επεξεργασία, τα υπολείματα αυτών των τροφών “μεταμορφώνονται” σε κοσμήματα, ρολόγια, φωτιστικά, μικροέπιπλα κτλ. H Ελκαλά έχει δημιουργήσει μάλιστα την εταιρεία “Shell Homage”.

Τα τσόφλια μπαίνουν σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο. Ακολουθεί ο θρυμματισμός τους σε σκόνη και μία ειδική επεξεργασία. Η Ελκαλά δηλώνει ότι αυτή η απλή οργανική ύλη είναι εύπλαστη και έχει πολλές ιδιότητες.

Όπως αναφέρει η ίδια, την ίδέα αυτή την πήρε παρατηρώντας τα καρύδια που έφερνε ο πατέρας της στο σπίτι, των οποίων το περίβλημα της θύμιζε το  ξύλο των δένδρων.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shell Homage (@shellhomage)

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε