Αναστασία Μαμάτσιου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αναστασία Μαμάτσιου | Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

«Δίαιτα» σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα είναι ο τρόπος ζωής ως προς τη διατροφή και τη διαβίωση. Η σωστή διατροφή είναι φιλοσοφία και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Χωρίς υπερβολές και στερήσεις, υπάρχει τρόπος να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Σε αυτήν την προσπάθεια αλλαγής της συμπεριφοράς ως προς τις διατροφικές σου συνήθειες, ο καλύτερος σύμμαχός σου είναι ο διατροφολόγος. Στέκεται δίπλα σου, όχι επικριτικά, αλλά συμβουλευτικά, υποστηρικτικά, με επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματισμό.

σαλάτα με δαμάσκηνα

Εάν έχεις προσπαθήσει πολύ κι έχεις απογοητευτεί από τα αυστηρά διατροφικά προγράμματα, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι. Με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση της διατροφολόγου Αναστασίας Μαμάτσιου, θα αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι σχετικά με τη διατροφή και θα μάθεις να τρέφεσαι σωστά.

χώρος αναμονής ιατρείουεσωτερικός χώρος ιατρείου

Ποια είναι

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ο χορός και η σωστή διατροφή ήταν στην καθημερινότητα της από πολύ μικρή ηλικία. Για αυτό και συνέχισε με τις σπουδές ώστε να κάνει αυτό που αγαπά.

Σπούδασε Διατροφή & Διαιτολογία στο ΑΤΕΙΘ κι έκτοτε ασκεί το επάγγελμα της διατροφολόγου διατηρώντας διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία.

Συνεργάζεται με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με σκοπό την βιωματική προσέγγιση της αγωγής υγείας των νηπίων σε θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, αλλά και με αθλητικές ακαδημίες και γυμναστήρια προάγοντας πάντα την Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπο ζωής για καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση.

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος και συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες διατροφής.

Στο διαιτολογικό κέντρο της Αναστασίας Μαμάτσιου, εκτός από τις γνώσεις και την εμπειρία της διατροφολόγου, θα επωφεληθείς και από δύο πρωτοποριακά μηχανήματα: το Fitmate GSme για τη μέτρηση του βασικού μεταβολισμού και το μηχάνημα μέτρησης του οξειδωτικού στρες.

εσωτερικός χώρος ιατρείου 1

Βασικός μεταβολισμός

Κάθε οργανισμός έχει ανάγκη να προσλαμβάνει και να δαπανά ενέργεια (θερμίδες) για να διατηρηθεί στη ζωή. Ο βασικός μεταβολισμός είναι η ενέργεια που καταναλώνει ο οργανισμός σε κατάσταση ηρεμίας. Είναι δηλαδή η ελάχιστη ποσότητα ενέργειας που έχει ανάγκη ο οργανισμός προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι βασικές λειτουργίες του, όπως είναι η αναπνοή, η ρύθμιση και η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος και η λειτουργία της καρδιάς.

εσωτερικός χώρος ιατρείου 2

Ο βασικός μεταβολισμός (BMR) επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η φυσική δραστηριότητα και άλλα. Στο διαιτολογικό κέντρο της Αναστασίας Μαμάτσιου, μπορείς να μετρήσεις τον Βασικό Μεταβολισμό, που είναι βασικός παράγοντας για την δημιουργία ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου, διότι οι παράγοντες που τον επηρεάζουν διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

μηχάνημα μέτρησης μεταβολισμού

Η καλύτερη, ευρέως διαθέσιμη μέθοδος μέτρησης του Βασικού Μεταβολισμού είναι η έμμεση θερμιδομετρία, όπου με το πιο σύγχρονο και αξιόπιστο μηχάνημα της αγοράς Fitmate GSme γίνεται η μέτρηση των καύσεων του σώματος, δίνοντας ακριβές αποτέλεσμα για τις ενεργειακές ανάγκες του ατόμου.

μηχάνημα Fitmate GSme

Η εξέταση του Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας,  είναι απαραίτητη για κάθε οργανισμό είτε χρήζει απώλειας βάρους είτε όχι.

Μήπως έχεις οξειδωτικό στρες;

Το οξειδωτικό στρες αντιπροσωπεύει μια διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου (Reactive Oxygen Species) και της ικανότητας του οργανισμού να αδρανοποιεί τα τοξικά αυτά μόρια και να επισκευάζει τις βλάβες που προκαλούν. Οι δραστικές μορφές οξυγόνου βλάπτουν όλα τα συστατικά του κυττάρου, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και του DNA.

Το οξειδωτικό στρες παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη πολλών καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η αθηροσκλήρυνση, η υπέρταση, η βλάβη ισχαιμίας-επανααιμάτωσης και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Η Αναστασία Μαμάτσιου διαθέτει ειδικό μηχάνημα μέτρησης του οξειδωτικού στρες, με το οποίο μετράει τη συγκέντρωση των ελεύθερων ριζών  και των αντιοξειδωτικών στο αίμα σου μέσα σε 10 λεπτά!

μηχάνημα μέτρησης του οξειδωτικού στρες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο  το αυξημένο οξειδωτικό στρες, όσο και η μειωμένη αντιοξειδωτική ικανότητα με αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Μαζί με την Αναστασία Μαμάτσιου, μπορείτε να δημιουργήσετε μία πολύχρωμη και νόστιμη διατροφή, πλούσιας θρεπτικής αξίας, η οποία θα προσφέρει στον οργανισμό σου ευεξία, πνευματική διαύγεια και αίσθημα πληρότητας.

δημητριακά με βρώμη

Άλλωστε, η επιλογή του τρόπου διατροφής μάς καθορίζει ως προσωπικότητες, γιατί «Είμαστε αυτό που τρώμε».

 

Διεύθυνση: Ερμού 18Α, Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 089389
Website
Facebook
Instagram

ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ CITYDEALS.GR

Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο Instagram Face για τη γυναίκα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως