Ανατρεπτική έρευνα: Όσοι βλέπουν πορνό... πάνε πιο συχνά στην εκκλησία!

Ανατρεπτική έρευνα: Όσοι βλέπουν πορνό... πάνε πιο συχνά στην εκκλησία!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ της πορνογραφίας και της θρησκείας όσο αφορά την εσωτερική ανάγκη του κάθε ανθρώπου
 
Όλοι μας γνωρίζουμε τουλάχιστον έναν άνθρωπο που παρακολουθεί ταινίες πορνό με… θρησκευτική ευλάβεια.
 
 Όμως μια καινούργια μελέτη, αποκαλύπτει τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο πορνό και τη θρησκεία, καθώς όσοι παρακολουθούν τέτοιου είδους… ντοκιμαντέρ συστηματικά, είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, πιο θρησκευόμενοι από αυτούς δεν ασχολούνται με ιδιαίτερο πάθος με το σπορ.
 
Ο Σάμιουελ Πέρι ανέλυσε δεδομένα 1.300 Αμερικανών σε μια περίοδο έξι ετών για να καταλάβει αν και κατά πόσο υπάρχει σύνδεση μεταξύ θρησκείας και πορνό. «Αυτοί που παρακολουθούν πορνό συχνά, προσεύχονται και πηγαίνουν στην εκκλησία, εξίσου πιο συχνά από τους υπόλοιπους», δηλώνει ο Πέρι στον Independent.
 
Πιο συγκεκριμένα, αυτοί που παρακολουθούσαν πορνό το 2006 σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον, πήγαιναν πιο συχνά στην εκκλησία μετά από μια εξαετία, ισχυρίζεται ο καθηγητής, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι θρησκευόμενοι Αμερικανοί, έρχονται σε εσωτερική κόντρα όταν πρέπει να απορρίψουν είτε το πορνό, είτε τη σεξουαλική ηθική της θρησκείας τους. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη συχνότητα παρακολούθησης πορνό προϋποθέτει και μεγαλύτερη απεμπλοκή από τα σεξουαλικά στερεότυπα των θρησκειών και τα ταμπού, κάτι που τους οδηγεί ταυτόχρονα και σε μεγαλύτερη βεβαιότητα για την πίστη τους.
 
Βέβαια, ο δρ. Πέρι, δεν αποκλείει, πως σε μεγάλο βαθμό, όλο αυτό μπορεί και να συμβαίνει λόγω τύψεων. Κάποιοι στρέφονται στη θρησκεία για να δείξουν μετάνοια για το «παραστράτημα».
 
Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και η άλλη πλευρά. «Μπορεί να έγκειται και στο ότι έχουν δει τόσο πολύ πορνό, που πλέον έχουν απεμπλακεί από τις ενοχές του να το συνδυάζουν με τη θρησκεία».
 
Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι θρησκευόμενοι παρακολουθούν λιγότερο πορνό. Η έρευνα του Πέρι, όμως κοιτά το θέμα από την αντίθετη πλευρά, δείχνοντας ότι όσοι βλέπουν πολύ πορνό, μπορεί να είναι και περισσότερο θρησκευόμενοι. Αλλά ο καθηγητής απορρίπτει το γεγονός πως όσοι πηγαίνουν στην εκκλησία συστηματικά, μπορεί να βλέπουν και περισσότερες ερωτικές ταινίες
πηγη protothema.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως