{ }

AND.ID και Bilal Yilmaz στο LABattoir

Μια μοναδική live οπτικοακουστική performance


Κατηγορίες: Arts & culture | Συναυλίες, Live

AND.ID και Bilal Yilmaz στο LABattoir

Χώρος: Labattoir, Παλιά Δημοτικά Σφαγεία
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 35, 54627
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Labattoir, Παλιά Δημοτικά Σφαγεία
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: AND.ID, Bilal Yılmaz
Πότε: 21/10/2019
Ώρα έναρξης: 18:00

Μια μοναδική live οπτικοακουστική performance φτιαγμένη ειδικά για τη Σκηνή Επί Πόλεως του Labattoir Project από τους AND.ID και Bilal Yılmaz.

Μια μοναδική live οπτικοακουστική performance φτιαγμένη ειδικά για τη Σκηνή Επί Πόλεως του Labattoir Project από τους AND.ID (βασικό εκπρόσωπο της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα με εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ και γνωστά clubs του εξωτερικού) και Bilal Yılmaz (έναν από τους σημαντικότερους ανερχόμενους Τούρκους καλλιτέχνες με συμμετοχές στις Μπιενάλε Τέχνης και Design της Κωνσταντινούπολης) σε επιμέλεια της Lydia Chatziiakovou (ArtBOX.gr| Creative Arts Management / LABattoir).

Με καταλύτη τη Σκηνή Επί Πόλεως του LABattoir, οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν ένα ξεχωριστό οπτικο-ακουστικό σόου με στόχο την ισότιμη, ζωνταντή διάδραση ηλεκτρονικής μουσικής, σκηνής / φωτιστικής εγκαταστασης και κοινού. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα από την αναδυόμενη τάση των πιο δυναμικών φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής διεθνώς, που δίνουν έμφαση τόσο στη μουσική όσο και στην εικαστική εμπειρία, οι δύο καλλιτέχνες συνομιλούν ζωντανά μέσα σε ένα περιβάλλον που ενεργοποιείται χάρη στη Σκηνή Επί Πόλεως. Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί μία μοναδική εμπειρία, που θα παρακινήσει το κοινό να μην καταναλώσει απλά το θέαμα που έχει μπροστά του, αλλά να το βιώσει, βλέποντας, ακούγοντας και επικοινωνώντας - δημιουργώντας τελικά μια προσωρινή κοινότητα ανθρώπων που συνδιαλλέγονται ισότιμα, ξεχνώντας διαφορές και διακρίσεις και προτείνοντας έτσι νέους τρόπους συνάθροισης, ανταλλαγής και επικοινωνίας που μπορεί να οδηγήσουν στην ανάδειξη συλλογικοτήτων σε περιόδους κρίσης.  

Διοργάνωση: πρόγραμμα LABattoir σε συνεργασία με το Goethe-Institut στο πλαίσιο του προγράμματος Freiraum II.

Δευτέρα, 21/10, 20:00

18:00-19:00 OPEN SOUNDCHECK
An electronic music performance production workshop presented by THEMA Project: Πριν το show oι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν για την παραγωγή του.

>> Για δηλώσεις συμμετοχής στο workshop παρακαλούμε εποικινωνήστε με email στο [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμo και το τηλέφωνό σας και στο θέμα OPEN SOUNDCHECK.
Προθεσμία: Παρασκευή, 18/10.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Το THEMA Project είναι μια πρότυπη ακαδημία ηλεκτρονικής μουσικης για δημιουργικούς ανθρώπους του χώρου της μουσικής παραγωγής και του djing. Οι εισηγήσεις των σεμιναρίων πραγματοποιούνται από παραγωγούς και djs διεθνούς φήμης σε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις.

O AND.ID είναι βασικός εκπρόσωπος της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, με πολλαπλές κυκλοφορίες δίσκων και 2 προσωπικά albums στο ενεργητικό του σε δισκογραφικές εταιρίες του εξωτερικού. Το μοναδικό live show του έχει προσγειωθεί στις περιοδείες του στη βόρεια και νότια Αμερική και την Αυστραλία, καθώς και σε παγκοσμίου φήμης clubs σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως το Fabric και το Panorama Bar και σε διεθνή φεστιβάλ όπως τα Sonar, Nuits Sonores, Synch, Monegros και Reworks. Η μουσική του καλύπτει επίσης τηλεοπτικές, κινηματογραφικές παραγωγές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Πρόσφατα δημιούργησε το ΤΗΕΜΑ project (Thessaloniki Electronic Music Academy) - μια πρότυπη ακαδημία ηλεκτρονικής μουσικής με σκοπό την ανάδειξη νέων ελλήνων καλλιτεχνών.
https://www.discogs.com/artist/128161-AndId
https://soundcloud.com/and-id https://www.facebook.com/And.idOfficial

Ο Bilal Yılmaz είναι καλλιτέχνης, designer και maker, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Η δουλειά του περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, που συχνά χρησιμοποιούν ως κύρια μέσα το φως και την τεχνολογία σε συνδυασμό με παραδοσιακές τεχνικές, καθώς και κοινωνικά και συμμετοχικά project, που δίνουν έμφαση στην ενίσχυση των δεσμών της κοινότητας, μέσα από την χαρά της εμπειρίας και την ανάδειξη εναλλακτικών ερμηνειών και απόψεων. Έχει συμμετάσχει στις Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης και Design της Κωνσταντινούπολης. Ανάμεσα στα πιο πρόσφατα project του είναι ο σχεδιασμός της Σκηνής Επί Πόλεως του προγράμματος LABattoir, που προέκυψε μέσα από μια σειρά εργαστηρίων με τη συμμετοχή νέων δημιουργών. Καθώς και η σειρά one night installation που προσκαλεί τον θεατή να περάσει περισσότερο συλλογικό χρόνο από τον τυπικό μέσα σε ένα εικαστικό περιβάλλον το οποίο δημιουργείται από οπτικές και ηχητικές παρεμβάσεις στην υφή του χώρου. http://bilalyilmaz.info

Η Λυδία Χατζηιακώβου είναι επιμελήτρια. Από το 2004, συν-διευθύνει το γραφείο creative arts management ArtBOX, που σχεδιάζει και υλοποιεί project σύγχρονης τέχνης με άξονα τη διερεύνηση της τέχνης ως φορέα αλλαγής στην κοινωνία, σύμφωνα με έναν μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει, επιμελείται και συντονίζει project που δίνουν έμφαση στην τέχνη για την κοινωνκή αλλαγή και τη σχέση μεταξύ τέχνης και τεχνολογίας και που φέρνουν σε επαφή κοινότητες, καλλιτέχνες και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα παραδείγματα είναι το “The New New” - Φεστιβάλ Τέχνης Επιστήμης Τεχνολογίας της ΔΕΘ-Helexpo (2014-2018) του οποίου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια, και το πρόγραμμα “Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο” του Goethe-Institut Thessaloniki το οποίο επιμελήθηκε και συντόνισε. Την περίοδο αυτή, επιμελείται και διαχειρίζεται το πρόγραμμα LABattoir του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βασίζεται σε ένα concept της ArtBOX και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). www.artbox.gr

Η Σκηνή Επί Πόλεως σχεδιάστηκε μέσα από ένα εργαστήριο σε τρεις φάσεις, με τη συμμετοχή νέων δημιουργών και με τη συμβολή ειδικών από το χώρο του θεάτρου, της αρχιτεκτονικής και του design. Στόχος της Σκηνής είναι να είναι ευέλικτη, ελαφριά και εύχρηστη, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικές τέχνες, performances, τσίρκο κ.ά., τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χώρο. Καλείται να συμβάλει ως εργαλείο στη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή διαφόρων κοινωνικών ομάδων, κατοίκων, γειτονιών, καθώς και στην πρωτότυπη χρήση δημόσιων χώρων. Επιπλέον, στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο για άλλες πόλεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν παρόμοιες δομές και να συνδεθεί καλλιτεχνικά μαζί τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ