Ανδρουλάκης: Είμαστε μια χώρα που στέκεται πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας

Θεσσαλονίκη: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που στέκεται πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της ανθρωπιάς. Θεωρώ αδιανόητο ότι χθες η κυβέρνησή μας δεν στήριξε το ψήφισμα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή», επισημανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μετά από την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώνεται σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στην πόλη.

Η δήλωσή του:

«Το έπος του ’40 γεμίζει υπερηφάνεια κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Τιμούμε τους προγόνους μας, τους ήρωες μας που έγραψαν με το αίμα τους μία από τις ένδοξες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού λαού απέναντι στον Ιταλό κατακτητή. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ, όπως δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός με ενότητα, με πίστη.

Τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός όταν αγωνίζεται για υψηλά ιδανικά και για την πατρίδα. Δεν μπορώ όμως σήμερα να μην αναφερθώ και σε κάτι που θεωρώ αδιανόητο.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που στέκεται πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της ανθρωπιάς. Θεωρώ αδιανόητο ότι χθες η κυβέρνησή μας δεν στήριξε το ψήφισμα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

Δεν πρέπει η ανθρωπιά να μπαίνει σε κανένα ζύγι – γεωπολιτικό ζύγι. Αυτή ήταν η στάση του ελληνικού λαού. Αυτή πρέπει να είναι και στάση της κυβέρνησης και της χώρας μας σε τέτοια κορυφαία ζητήματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών της ευρύτερης περιοχής.»


Ελλάδα | Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως