Νίκος Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν θα παίξουμε τα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα

Υπερψηφίζει το ΚΙΝΑΛ την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας όπως δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά δεν θα παίξει τα μικροπολιτικά παιχνίδια του Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στο OPEN και την Πόπη Τσαπανίδου.

Διαψεύστηκε παταγωδώς η τεχνοκρατική της επάρκεια

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας πριν από λίγο στο Open λέγοντας ότι η κυβέρνηση διαψεύστηκε για ακόμα μια φορά παταγωδώς στο ότι δήθεν διαθέτει τεχνοκρατική επάρκεια να διαχεριστεί κρίσεις.

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής. Η κυβέρνηση γνώριζε και ήταν απολύτως απροετοίμαστη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ωστόσο:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκοματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αξιοποιήσουμε τη διαδικασία για να καταθέσουμε προτάσεις».

«Θα καταψηφίσουμε την πρόταση μομφής»

«Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν πρόκειται να μπω στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι προ καιρού ο κ. Τσίπρας είπε πριν λίγους μήνες ότι είναι αδιανόητο να ζητήσει εκλογές λόγω της πανδημίας και των θανάτων και τώρα ζητάει.

«Πως γίνεται να λες αυτά και να ζητάς εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης εφόσον το πιο πιθανό είναι να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης ο Μητσοτάκης. Κάνουμε αντιπολίτευση που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια. Δεν ασχολούμαστε με τη στρατηγική του κ. Τσίπρα συμπλήρωσε, «εμείς αξιολογούμε αρνητικά τον κ. Μητσοτάκη και για αυτό θα καταψηφίσουμε τη πρόταση αυτή».

Και συμπλήρωσε: «Θεωρώ αδιανόητο να γίνουν εκλογές τώρα με 100 θανάτους τη μέρα. Όταν θα γίνουν εκλογές εμείς θα είμαστε έτοιμοι με μια σοσιαλδημοκρατική πρόταση. Καταδικάζω την πολιτική του Μητσοτάκη αλλά θεωρώ αναξιόπιστο να γίνουν εκλογές κάτω υπό αυτές τις συνθήκες.»

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την πρόταση μομφής δίνει σωσίβιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προτάσεις για την Πολιτική Προστασία

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αξιοποιήσει τη διαδικασία στη Βουλή για την πρόταση μομφής προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πρέπει να γίνει πραγματικό υπουργείο με προσωπικό και υπηρεσίες και όχι ένα κέλυφος αρμοδιοτήτων είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην κατεύθυνση αυτή μίλησε για πρόνοιες που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία βασικών υποδομών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και μίλησε για μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάπτυξης. (πχ αεροδρόμια, δίκτυο ενέργειας κλπ).

Έκανε λόγο επίσης για αναβάθμισης της Πυροσβεστικής με αξιολόγηση των στελεχών της.

Ενώ σε ότι αφορά τα σχέδια πολιτικής προστασίας, τόνισε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν όλα με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μια δομή ξεκάθαρη για την Πολιτική Προστασία.

Χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα τη γραφειοκρατία και το υδροκέφαλο -όπως είπε- κράτος στο όνομα του επιτελικού κράτους.

«Πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες ώστε η Πολιτική Προστασία να σχεδιάζει και να εφαρμόζει και πρόληψη» σημείωσε.

 «ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και ψάχνοντας, παρέχει και στον κ. Μητσοτάκη»

Στην ερώτηση της κ. Τσαπανίδου αν βλέπει περιθώρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε «Πήρα 270.000 ψήφους για να δυναμώσω την παράταξη και να συνεχίσω μια αυτόνομη πορεία. Για αυτό συνεχίζουμε αυτόνομη πορεία. Τις επόμενες μέρες θα ζήσουμε τοξικές καταστάσεις.» τόνίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και ψάχνοντας, παρέχει και στον κ. Μητσοτάκη»

«Αν είχα προσωπικό συμφέρον θα ήθελα εκλογές αύριο το πρωί, αν θέλω το δημόσιο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.»

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής: Τι είναι και ποια διαδικασία ακολουθείται

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως