{ Τελευταία νέα }

Ανέστης Αναστασιάδης για Λουτρά Θέρμης: Υπάρχει σχέδιο της πολιτείας για το οικόπεδο των 500 στρεμμάτων;

Ο κ. Αναστασιάδης είναι προέδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Ανέστης Αναστασιάδης για Λουτρά Θέρμης: Υπάρχει σχέδιο της πολιτείας για το οικόπεδο των 500 στρεμμάτων;Τα Λουτρά Θέρμης βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης για πάνω από μία δεκαετία.

Με επιστολή του ο κ. Ανέστης Αναστασιάδης, αναφέρεται στην αξιοποίηση των περίφημων Λουτρών Θέρμης που βρίσκονται εγκαταλελειμένα, σχεδόν 11 ολόκληρα χρόνια στην Ανατολική πλευρά της πόλης. Ποιο είναι το σχέδιο της πολιτείας για το οικόπεδο των 500 στρεμμάτων των λουτρών Θέρμης και τις υπάρχουσες λουτρικές εγκαταστάσεις;
Αναφέρει τις προτάσεις του εν όψει του επικείμενου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, μιλά για τις χαμένες ευκαιρίες αξιοποίησης του χώρου και προτείνει πιθανές νέες χρήσεις αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης προς όφελος των πολιτών.
Συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής.
Την Δευτέρα 24 του μηνός στην ημερήσια διάταξη του δήμου Θεσσαλονίκης  υπάρχει και μία πρόταση μελέτης προστασία από κάθε απειλή του δάσους κλπ   για τα 80 στρέμματα από τα 500 που έχουν  σήμερα τα Λουτρά της θέρμης.
Προβλέπει αυτή η πρόταση για μελέτη των 50.χιλ ευρώ  μερικές όπως τις ονομάζουν «σπάνιας φυσικής ομορφιάς» για την ανάπτυξη της περιοχής το Λουτρών  και ασφαλώς και το σώσιμο των δέντρων από διάφορες ασθένειες.
Παλαιότερα από την εποχή του Κούβελα όταν ήταν δήμαρχος από τα προγράμματα της Ευρώπης ξοδεύτηκε ένα ποσό πάνω από ένας δις σε δραχμές και είχαν γίνει   μερικές παρεμβάσεις και μετά από λίγο καιρό καταστράφηκαν εντελώς με αποτέλεσμα τα δις πετάχτηκαν στον αέρα ακόμη είχαν κάνει και παιδικές χαρές στην κάτω περιοχή των λουτρών.  
Εμείς κατά καιρούς προτείναμε την αξιοποίηση των 500 στρεμμάτων και μάλιστα πρόσφατα για την κατασκευή του  Νοσοκομείο Παίδων με τα 400εκ ευρώ από το ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος να κατασκευαστεί  σε αυτό το χώρο αλλά ούτε ο δήμος ενδιαφέρθηκε  ούτε η Περιφέρεια να γίνει το Νοσοκομείο  και  παράλληλα για την αξιοποίηση των λουτρών  σε αυτόν τον τεράστιο χώρο και αντί αυτού σήμερα το νοσοκομεία θα κατασκευαστή  στα 30 στρέμματα στο Φίλυρο.
Υπάρχει στο δήμο μία μελέτη αξιοποίηση το Λουτρών  της Θέρμης και θα έλεγα στον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος κύριο Δημητριάδη στη συνεδρίαση της Δευτέρας ας δούμε και αυτή τη μελέτη κι ας προχωρήσει ο δήμος στην αξιοποίηση των λουτρών μαζί με αυτές τις ενέργειες που θέλει να κάνει.
Πρόταση μας είναι  έστω να κατασκευαστή μία μεγάλη «πισίνα» για τους νέους της περιοχής αλλά και της Θεσσαλονίκης, τα νερά σήμερα πιστεύουμε ότι υπάρχουν η θερμοκρασία είναι περίπου στους 30 βαθμούς από τις δυο γεωτρήσεις που υπάρχουν  και αυτή η θερμοκρασία βοηθάει για μία μεγάλη πισίνα, ούτως ώστε ο κόσμος για να επισκεφθεί την περιοχή θα πρέπει να έχει και αυτή την ιαματική  πισίνα και  δεν έχουμε αντίρρηση  και αυτά που προτείνει ο δήμος  για να μην υπάρχει η καταστροφή της προηγούμενης επένδυσης.
Προτείναμε επίσης  σε αυτόν των χώρο να  κατασκευαστεί εκεί και το γήπεδο του ΠΑΟΚ με παράλληλη αξιοποίηση  των λουτρών  αλλά για λόγους ρουσφετολογικής πολιτικής  ο δήμος δεν ασχολήθηκε και προτίμησε αυτό το γήπεδο να  γίνει αν γίνει μέσα στο άστυ αυτής τις περιοχές που λέγεται Τούμπα.
Εμείς στη συνεδρίαση 27.2. που θα πραγματοποιηθεί στο Μακεδονία Παλλάς θα έχουμε μία γενικότερη άποψη για το όλο θέμα και για τη σημερινή πρόταση του δήμου Θέρμης..
Ο πρόεδρος  του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας  πρώην Αντιδήμαρχος δήμου Θεσσαλονίκης 
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 
 
X.A
 


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ