Site icon Cityportal.gr

Ανεβαίνει από το 6% στο 24% ο ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά από 1/7

γυναικα βγάζει μάσκα covid

Στο 24% αναμένεται να επιστρέψει ο ΦΠΑ από 1η Ιουλίου, στα είδη προσωπικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες κλπ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο υψηλός ΦΠΑ (24%) επιστρέφει για μάσκες προστασίας, γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών – νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση), σαπούνια και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντηλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα.

Η επιστροφή του συντελεστή ΦΠΑ στο 24% θα ισχύσει και για την αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη, η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών και η καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95%, η οποία διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.

Η απόφαση για μείωση των συντελεστών είχε γίνει όταν η κυβέρνηση το Μάρτιο του 2020 είχε παρέμβει προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα. Η απόφαση προέβλεπε τότε για τα συγκεκριμένα προϊόντα τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%.

Διαβάστε επίσης:

Δόθηκε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Exit mobile version