{ Τελευταία νέα }

Ανησυχίες για θεματικό πάρκο τύπου «Jurassic Park» - viral φωτογραφία δράκου Κόμοντο

 

Κατηγορίες: Περιβάλλον

Ανησυχίες για θεματικό πάρκο τύπου «Jurassic Park» - viral φωτογραφία δράκου ΚόμοντοΟι δράκοι Κόμοντο που είναι οι μεγαλύτερες σαύρες που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο βρίσκονται σε ορισμένα νησιά της Ινδονησίας

H φωτογραφία ενός δράκου Κόμοντο μπροστά σε ένα φορτηγό προκαλεί αναταραχές για την ασφάλεια τους στο Εθνικό Πάρκο Komodo. Εϊναι ένα θεματικό πάρκο τύπου «Jurassic Park» σε νησί της Ινδονησίας. Το πάρκο προυπολογισμού πολλών εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί μέρος των σχεδίων της κυβέρνησης της Ινδονησίας να αναβαθμίσει τον τουρισμό 

Οι δράκοι Κόμοντο βρίσκονται σε ορισμένα νησιά της Ινδονησίας, Προσελκύουντο ενδιαφέρον τουριστών από όλο τον κόσμο για αυτό και τα τελευταία χρόνια οι αρχές επιχειρούν να τους εντάξουν ως τουριστική ατραξιόν αποσκοπώντας στο μέγιστο οικονομικό όφελος. Αποφάσισαν οι τουρίστες να καταβάλλουν το ποσό των 1.000 δολαρίων για να επισκεφθούν το νησί. Με αυτό το υψηλό κόστος επιχειρούν να κρατήσουν μακριά τον μαζικό τουρισμό ώστε να προστατεύσουν έτσι τους δράκους αλλά και το βιότοπό τους. 

Αλλά αυτή η φωτογραφία προκάλεσε ερωτήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει το νέο σχέδιο στη διατήρηση των διάσημων δράκων. Σημειωτέον οι δράκοι Κόμοντο είναι οι μεγαλύτερες σαύρες που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.  Παρόλο που σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων κανένας δράκος δεν έχει τραυματιστεί και πως  η ασφάλειά τους είναι υψίστης σημασίας ένας μέρος του πάρκού έκλεισε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η φωτογραφία. 

Η φωτογραφία βοήθησε να δημιουργηθεί το hashtag #SaveKomodo ενώ υπάρχουν και αναφορές για ανάκληση των έργων στο πάρκο με περισσότερα από 300.000 άτομα να έχουν ήδη υπογράψει.  
Με πληροφορίες του BBC 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ