«Άννα Καρένινα»: Η πρώτη ρωσική σειρά του Netflix

Η «Anna K» (όπως είναι ο προσωρινός τίτλος), μία σύγχρονη εκδοχή του κλασικού μυθιστορήματος του Λέοντος Τολστόι «Άννα Καρένινα», είναι η πρώτη πρωτότυπη ρωσική σειρά του Netflix.

Τοποθετημένη στη σύγχρονη Ρωσία, η σειρά έχει στο επίκεντρο της την κοσμική Άννα Καρένινα, σύζυγο του μελλοντικού κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, η οποία συνάπτει ερωτική σχέση με τον Βρόνσκι, γοητευτικό κληρονόμο μίας «αυτοκρατορίας αλουμινίου». Σύντομα η σχέση εκτροχιάζεται απειλώντας τις ευαίσθητες ισορροπίες των οικογενειακών σχέσεων και της κοινωνικής τους ζωής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκηνικό της σειράς εναλλάσσεται μεταξύ της κοσμοπολίτικης Μόσχας, της ιστορικής Αγίας Πετρούπολης και της σκληρής ρωσικής υπαίθρου.

Τον ρόλο της Άννας Καρένινα αναλαμβάνει η Σβετλάνα Χοτσένκοβα («Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι»).

«Το να φέρεις την Άννα Καρένινα στη Ρωσία του 21ου αιώνα και ταυτόχρονα να τη συστήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο στη δική της γλώσσα της μέσα από το θαύμα που λέγεται Netflix είναι για μένα ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο σεναριογράφος Ρόμαν Καντόρ, που εκτός της «Anna K», έχει υπογράψει το σενάριο της ρωσικής σειράς To The Lake, που προβάλλεται επίσης από το Netflix.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως