Άνω πόλη Θεσσαλονίκης: Καθαρισμός σε δύσβατο σημείο με τη συνδρομή εξειδικευμένων πυροσβεστών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πυροσβέστες εξειδικευμένους στις καταρριχήσεις –μέλη της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας- επιστράτευσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό να προχωρήσει στον καθαρισμό απόκρημνου σημείου στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Η εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού στη γνωστή ως περιοχή της Μαύρης Πέτρας ξεκίνησε λίγο πριν τις 10.00 σήμερα (8/5) το πρωί με τη συμμετοχή εργαζομένων της καθαριότητας αλλά και 17 μελών της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας, που καταρριχήθηκαν με την υποστήριξη σκοινιών. Από το δύσβατο σημείο συλλέχθηκαν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, που πλήγωναν την εικόνα μιας περιοχής από την οποία προσφέρεται μια υπέροχη θέα προς όλη τη Θεσσαλονίκη.

Η δήλωση Ζέρβα

«Η δράση αυτή είναι κάτι που χρωστούσαμε στην περιοχή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο, από το οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει την ομορφιά όλης της πόλης», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως «ο κοινόχρηστος χώρος δεν είναι σκουπιδότοπος».

»Είναι στο χέρι μας ο χώρος αυτός -αυτή η όμορφη γωνιά της πόλης μας- να διατηρηθεί καθαρός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συνδρομή των εξειδικευμένων πυροσβεστών, η οποία ήταν απολύτως αναγκαία για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, λόγω της μεγάλης κλίσης που υπάρχει στο σημείο.
«Πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας και των αρχαιολογικών υπηρεσιών», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, τονίζοντας ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει καθιερώσει στοχευμένες επιχειρήσεις καθαριότητας σε όλες τις γειτονιές της πόλης

 

Η δήλωση του Λεωνίδα Κυνηγόπουλου

«Ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετείχαμε σε αυτήν την εξειδικευμένη δράση από αγάπη για την πόλη μας και από κοινωνική ευαισθησία. Τους πυροσβέστες ο κόσμος τους έχει μάθει κυρίως μέσα από τη δουλειά τους. Πίσω από τον πυροσβέστη, όμως, υπάρχει και ο παράγοντας άνθρωπος», σημείωσε ο Πρόεδρος της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας Λεωνίδας Κυνηγόπουλος

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως