Καλλιτεχνική ομάδα Sempreviva

Ανοιχτές συζητήσεις με αφορμή την παράσταση «BONSAI. Ιστορίες για το βέλος του χρόνου»

Με αφορμή την παράσταση «BONSAI. Ιστορίες για το βέλος του χρόνου», που παρουσιάζεται έως τις 26 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αμαλία σε σκηνοθεσία Κλαίρης Χριστοπούλου, η ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα» οργανώνει μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων με τους θεατές, το Σάββατο 11, την Πέμπτη 16 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου. Οι ανοιχτές συζητήσεις θα πραγματοποιούνται μετά από κάθε παράσταση (22:45-23:45) και οι θεατές θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν δωρεάν.

Διαβάστε σχετικά με την παράσταση: Bonsai. Ιστορίες για το βέλος του χρόνου | Θέατρο Αμαλία

Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση

Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση με τους θεατές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με καλεσμένη την πανεπιστημιακό και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη. Η κ. Τσολάκη ενημέρωσε σχετικά με το έργο της Ομοσπονδίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Alzheimer, μίλησε για τους τρόπους που εκδηλώνεται η νόσος, για τις διαφορές του Alzheimer από την άνοια, αλλά και τις δυνατότητες περίθαλψης στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, οι φροντιστές των ανθρώπων που πάσχουν από Alzheimer μπορούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες, δίνοντας και παίρνοντας πολλή αγάπη.

Οι επόμενες ανοιχτές συζητήσεις

  • Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (22:45-23:45): «Το παιχνίδι της μνήμης. Η τέχνη της ζωής», μία ανοιχτή συζήτηση με την καλλιτεχνική ομάδα Sempreviva. Πώς λειτουργεί η ομάδα με όχημα το παιχνίδι, ως τόπο συνάντησης και επικοινωνίας αλλά και ως τρόπο επανεκπαίδευσης και δημιουργίας, με πρώτες ύλες τη μνήμη και το βίωμα;

Η καλλιτεχνική ομάδα Sempreviva, μια κολεκτίβα γυναικών που ασχολούνται με διαφορετικά είδη τέχνης, δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Η ιδέα για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου, που θα απευθύνεται σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, στάθηκε αφετηρία για την υλοποίηση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Παίζουν και τα μεγάλα παιδιά» και πρόσφερε έμπνευση και διέξοδο σε πιο βαθιές αναζητήσεις, που αφορούν στον ρόλο της τέχνης στην καθημερινή ζωή, τη συνύπαρξη και τη συμμετοχικότητα. Τα εργαστήρια της Sempreviva εμψυχώνουν οι Αμαλία Κοντογιάννη (Θεατρολόγος), Κατερίνα Λιάκου (Σκηνογράφος), Ανέτα Λιάπτση (Θεατρολόγος), Γεωργία Τέντα (Μουσικός), Μαριάνθη Ψωματάκη (Χορογράφος).

  • Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου (22:45-23:45): «Γνωριμία με τη μουσικοθεραπεία», με τον μουσικοθεραπευτή Ανδρέα Ασημακόπουλο (MA, MSc).

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος παρουσιάζει τι είναι η μουσικοθεραπεία, ποιες είναι οι διαφορές της από ένα μάθημα μουσικής και πώς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Μιλά για τα είδη της μουσικοθεραπείας, τις παρεμβάσεις που χρησιμοποιούνται, τις διαφορές ατομικών και ομαδικών συνεδριών, τα οφέλη τους αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από συγκεκριμένες νόσους (άνοια, Alzheimer κτλ.).

  • Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (22:45-23:45): «Μία συνομιλία-συνέντευξη γύρω από το θέατρο ντοκουμέντο, τη δυναμική, τις μεθόδους και τις λειτουργίες του», με την πανεπιστημιακό Ζωή Βερβεροπούλου.

Η πανεπιστημιακός Ζωή Βερβεροπούλου, που ασχολείται ερευνητικά με το θέατρο ντοκουμέντο, προλογίζει και θέτει τις ερωτήσεις και η σκηνοθέτις της παράστασης Κλαίρη Χριστοπούλου απαντά και αναπτύσσει την οπτική της. Ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη του θεάτρου, ώστε να φωτιστούν καλύτερα και οι δύο.

► Info

Ανοιχτές συζητήσεις με αφορμή την παράσταση «BONSAI. Ιστορίες για το βέλος του χρόνου»

Ημερομηνίες: 11/12/2021, 16/12/2021, 18/12/2021 στις 22:45-23:45

Θέατρο Αμαλία


Το Θέατρο Αμαλία λειτουργεί ως «αμιγής» χώρος. Η είσοδος επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια παραμονής των θεατών μέσα στο θέατρο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως