Site icon Cityportal.gr

Άνοιξε η πλατφόρμα για την 6η φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Έως τις 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις υπαγωγής στην 6η φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία αφορά τον τζίρο του πρώτου μήνα του 2021, δηλαδή του Ιανουαρίου.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, έχουν περιθώριο υποβολής αιτήσεων έως τις 22 Φεβρουαρίου. Το ποσό της χρηματοδότησης θα κυμαίνεται από 500 έως 50.000 ευρώ.

Η ακριβής φόρμουλα, ωστόσο, για τον υπολογισμό των χρημάτων που θα εισπράξει ο κάθε ενδιαφερόμενος, αναμένεται να καθοριστεί μετά τις 22 Φεβρουαρίου, δηλαδή μετά την λήξη της προθεσμίας.

Οι πρώτες πληρωμές εκτιμώνται στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Όπως και στους προηγούμενους γύρους, το 50% των χρημάτων θα είναι επιχορηγούμενο, χωρίς υποχρέωση αποπληρωμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα myBusinessSupport στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr)

Πιο αναλυτικά:

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν αίτηση

Όσες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω του κορωνοϊού COVID-19:

– Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων.

– Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με εξαίρεση τις ακόλουθες:

Εκδήλωση ενδιαφέροντος, επομένως, δύνανται να υποβάλλουν όσες από τις παραπάνω επιχειρήσεις δεν ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και δεν έχουν στη διάθεσή τους προηγούμενη ενίσχυση, η οποία έχει κηρυχθεί ασυμβίβαστη με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσον αφορά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δύναται να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος ακόμη και αν ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, υπό την προϋπόθεση ότι:

Exit mobile version