Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη - ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη - ωράριο λειτουργίας
Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή (15/9) τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, λόγω των Helexpo Sales που ισχύουν στα μαγαζιά της πόλης. Να σημειωθεί πως ο ΕΣΘ τονίζει πως μπορει σήμερα  Κυριακή τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, ωστόσο, ζητά αυτή να είναι η τελευταία χρονιά που ανοίγουν τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ.
 
Το ωράριο λειτουργίας των ανοιχτών καταστημάτων σήμερα θα είναι 11.00 με 18.00 ενώ στις 20.00 κλείνουν τα πολυκαταστήματα.
 
Υπενθυμίζουμε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, είχε προτείνει να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές 8 & 15 Σεπτεμβρίου 2019. Αλλά η απόφαση θα ληφθεί από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, και  θα ισχύει για το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της
 
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΣΘ :
 
Mε βάση το Ν. 4177/2013, οι αποφάσεις των κατά τόπους Αντιπεριφερειαρχών περί ορισμού περιοχών στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στις παραγράφους 1 και 1Α του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013, δύναται να αναθεωρούνται ετησίως κατά το μήνα Δεκέμβριο και ισχύουν για το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013.
 
Η εφαρμογή του παραπάνω Νόμου όσον αφορά την απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για λειτουργία των καταστημάτων, του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, δεν βρήκε ποτέ την αναμενόμενη ανταπόκριση από πλευράς καταναλωτών, καθώς η κίνηση που παρατηρήθηκε στα καταστήματα τις συγκεκριμένες Κυριακές ήταν εξαιρετικά χαμηλή.
 
Για το λόγο αυτό, τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζήτησε, με έγγραφό του προς την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, να καταργηθούν οι συγκεκριμένες δύο Κυριακές της ΔΕΘ. Η απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ότι η διαδικασία για την αναθεώρηση της εν λόγω απόφασης απαιτεί χρόνο και θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου αίτημα, τουλάχιστον 3 μήνες πριν τη λήξη του έτους 2019.
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επανήλθε στο θέμα στις 28/8/2019, με έγγραφό του προς την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Β. Πατουλίδου και ζήτησε εκ νέου την κατάργησή τους, η οποία, εφόσον γίνει αποδεκτό το αίτημα του Ε.Σ.Θ., θα ισχύει για το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της, με βάση τη νομοθεσία.
 
Επομένως η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της πλειοψηφίας των μελών του είναι η κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακών της Δ.Ε.Θ.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως