Ανοιχτό τουρνουά scrabble στην Ιερισσό

Ανοιχτό τουρνουά scrabble στην Ιερισσό

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σταγείρων – Ακάνθου διοργανώνουν το ανοιχτό τουρνουά Σκραμπλ «Θαλάσσιο …Σκραμπλ» το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Όλοι οι φίλοι του παιχνιδιού καθώς και οι άνθρωποι που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το Σκραμπλ και τη μεγάλη του παρέα, είναι ευπρόσδεκτοι για να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να συζητήσουμε για τη γλώσσα και τα …τερτίπια της. Οι αγώνες θα γίνουν με το Ελβετικό Σύστημα σε 4 ή 5 γύρους και κριτήρια στις ισοβαθμίες θα είναι οι βαθμοί bucholtz (απόδοση των αντιπάλων κάθε παίκτη). Η συμμετοχή στο Τουρνουά θα είναι ελεύθερη και και για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Κέντρου Πολιτισμού 2377021130, info@ierissos.gr ή στο τηλ. 6977007048, κος Παπαβλασίου Ιωάννης. Τα μέλη του ΟΣΘ θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του κοινού για να παρέχουν τις γνώσεις τους και τη βοήθειά τους, σε ότι αφορά τα «μυστικά» του αγωνιστικού Σκραμπλ. Η μεγάλη παρέα του Σκραμπλ όμως διασκεδάζει και …χωρίς Σκραμπλ: τις μεσημεριανές ώρες που τα «γράμματα» θα …ξεκουράζονται στο σακούλι τους, θα γνωρίσουμε όλοι μαζί τις υπέροχες παραλίες της Ιερισσού, βουτώντας στα καταγάλανα νερά τους κι απολαμβάνοντας ένα ωραιότατο μπάνιο! Το Σκραμπλ πάει με όλα και παντού: «Θαλάσσιο …Σκραμπλ» λοιπόν και καλή διασκέδαση!

Σε όλη τη διάρκεια του Τουρνουά θα σερβίρονται καφέδες, νερό και αναψυκτικά, χορηγία του Κέντρου Πολιτισμού. Μετά το τέλος των αγώνων θα υπάρξει μπουφές υπό τον ήχο των χειροκροτημάτων για τους νικητές και beach ξεφάντωμα «να ΄ταν τα νιάτα 2 φορές».

Το πρόγραμμα του τουρνουά είναι:

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010
έως 09:30 γνωριμία – ενημέρωση – δηλώσεις συμ/χής
10:00 – 11:15 1ος αγώνας
11:45 – 12:30 2ος αγώνας
12:30 – 19:00 Ελεύθερο πρόγραμμα με φαγητό, ύπνο και …μπάνιο
19:00 – 20:15 3ος αγώνας
20:15 – Έξοδος «όποιος πρόλαβε την …Ιερισσό είδε»

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010
10:00 – 11:15 4ος αγώνας
11:45 – 12:30 5ος αγώνας


Παρά την μακρόχρονη ιστορία της γλώσσας μας, το Αγωνιστικό Σκραμπλ ήταν ανύπαρκτο στην Ελλάδα, μέχρι το 2000 οπότε ο όμιλος Σκραμπλ Καστοριάς, πρωτοπόρος στη δημιουργία και ανάπτυξη του Ελληνικού Αγωνιστικού Σκραμπλ, δίνει στο παιχνίδι, που μέχρι τότε παιζόταν ως ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι μεταξύ φίλων, άλλη διάσταση.

Το Σκραμπλ οργανώνεται, αποκτά κανόνες, όρους αποδοχής λέξεων και αρχίζει να εξαπλώνεται με την αγωνιστική του πλέον μορφή. Αρχικά ο όμιλος Σκραμπλ Καστοριάς και στη συνέχεια ο όμιλος Σκραμπλ Πτολεμαΐδας διοργανώνουν τοπικά πρωταθλήματα και τουρνουά. Το 2005 παίρνει σάρκα και οστά το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκραμπλ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Games Festival και σιγά σιγά αρχίζουν να δημιουργούνται οι άλλοι όμιλοι στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Οι φίλοι του Σκραμπλ συσπειρώνονται γύρω από το ταμπλό, που τους δίνει την ευκαιρία να μεγαλουργήσουν με την ελληνική γλώσσα, παίζοντας «συστηματικά» σε στενό τοπικό επίπεδο καθώς και σε επίπεδο πανελλήνιων διοργανώσεων.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 4 όμιλοι που συστήθηκαν επίσημα (Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και λειτουργούν με τη μορφή πολιτιστικών σωματείων, καθώς και ομάδες παικτών σε άλλες πόλεις που δεν έχουν αποκτήσει ακόμη νομική μορφή. Η ανάγκη να βελτιώνονται και να εμπλουτίζονται οι κανόνες του παιχνιδιού οδήγησε, πολύ σύντομα, στη σκέψη της δημιουργίας και ενός άτυπου θεσμικού οργάνου, στο οποίο εκπροσωπείται ο κάθε όμιλος. Έτσι δημιουργήθηκε η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ (Π.Ε.Σ.), η οποία οργάνωσε και δικό της ιστότοπο στο διαδίκτυο (www.greekscrabble.gr), όπου μπορεί κανείς να βρει καταχωρημένες όλες τις πληροφορίες για το Ελληνικό Αγωνιστικό Σκραμπλ και για το σύνολο των διοργανώσεων σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως